Erasmus Universiteit Rotterdam leeft mee met slachtoffers aardbeving Marokko

Het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam is geschrokken van het trieste nieuws over de verwoestende aardbeving in Marokko van afgelopen weekend. In onze gemeenschap zijn veel studenten en medewerkers uit de Marokkaanse gemeenschap.

Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun dierbaren, en de EUR leeft mee met iedereen uit onze community die geraakt is door deze natuurramp. We realiseren ons dat er recent meer mensen zijn geraakt door een acute crisis in hun land van herkomst, zoals de desastreuze storm in Libië.

Op donderdag 14 september a.s. tussen 12.30 - 14.00 uur vindt een inloopbijeenkomst plaats voor al deze studenten en medewerkers in de theaterzaal van het Erasmus Paviljoen.

Ben je op dit moment in Marokko? Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt mensen in het gebied aan zich online te registreren, om zo in contact te blijven met het ministerie.

Ben je student of medewerker aan de EUR, op dit moment in Marokko en heb je acute hulp nodig? Bel dan de Nederlandse ambassade of het noodnummer van de EUR:  +31(0)640847882 (24/7)

Noodfonds
Het noodfonds van de Erasmus Universiteit Rotterdam kan je ondersteunen als je EUR-student bent en jouw studievoortgang in gevaar komt door financiële tegenspoed als gevolg van de aardbeving in Marokko. Wij kunnen je financiële steun verlenen waarmee je tijdelijk in je levensonderhoud in Nederland kunt voorzien (niet voor collegegeld, ook niet voor studiemateriaal). 

Ben je student aan Erasmus Universiteit Rotterdam en woon je op dit moment in Nederland? Je kunt een beurs aanvragen door een e-mail te sturen naar studentcounsellor@eur.nl.

De aanvraag moet de volgende documenten bevatten:

1. Een budgetplan (download en vul onderstaand budgetformulier in)
2. Een toelichting waaruit blijkt dat je behoefte hebt aan financiële steun
3. Een motivatiebrief (wie ben je, hoe ben je (financieel) geraakt door de aardbeving in Marokko)
4. Een kopie van je pinpas

De beschikbare middelen zijn beperkt, daarom kunnen we niet garanderen dat alle studenten een beurs kunnen krijgen.
Er kan geen beroep worden aangetekend tegen de beslissing op je aanvraag.

Laatste update: donderdag 14 september, 16.30 uur.

Meer informatie

Wil je de mensen in de getroffen gebieden helpen? Doneer dan op giro 6868 van het Rode Kruis.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen