ESHCC alumni 'Achter De Schermen' bij het KNMI

Alumni omringen metereoloog in de weerkamer bij het KNMI
Rob Sluijter, programma manager bij het KNMI geeft uitleg over Early Warning Centres aan ESHCC alumni

ESHCC alumni waren afgelopen donderdag te gast bij het KNMI, hét nationale data- en kenniscentrum voor weer, klimaat en seismologie. We hebben daar een interessant kijkje achter de schermen gekregen.

Eveline Bos, alumna Arts, Culture & Society (2013), heette ESHCC alumni van harte welkom bij haar werkgever. Daarna presenteerde Rob Sluijter, programmamanager bij het KNMI, enkele voorbeelden van de veranderingen die het KNMI komende tijd gaat doorvoeren in de weerwaarschuwingen en weersverwachtingen. Zo werken ze er naartoe dat ze waarschuwingen eerder en veel gedetailleerder kunnen gaan geven dan alleen per provincie. Daarnaast zullen weerberichten veel meer gericht gaan zijn op wat de mogelijke impact gaat worden voor burgers en professionele diensten, en wat het handelingsperspectief daarbij is.

Er volgde een exclusief kijkje in de weerkamer: de plek waar meteorologen van het KNMI 24/7 paraat staan om Nederlanders te waarschuwen als er gevaarlijk of extreem weer dreigt. Alumni kregen hier inzicht in het proces van totstandkoming van code oranje en code rood, en uitleg over de dagelijkse gang van zaken. 

Na afloop was er onder het genot van een hapje en een drankje tijd om te netwerken. 

We kijken terug op een geslaagd evenement. Op naar de volgende editie van 'Achter De Schermen' tijdens de Rotterdamse Dakendagen! Houdt de alumni website in de gaten voor updates.

Meer informatie

Achter De Schermen

De alumni middag bij het KNMI was het tweede evenement in een reeks ‘Achter De Schermen’ bezoeken die de faculteit in 2023/2024 organiseert. We zien als faculteit dat onze alumni op interessante en inspirerende plekken in de maatschappij terechtkomen. Met de “Achter De Schermen” serie, willen we deze werkplekken openstellen voor mede-alumni om te laten zien waar andere alumni zoal terecht komen, een uniek inkijkje geven in het reilen en zeilen van een organisatie, en ESHCC alumni van verschillende studieprogramma's met elkaar in contact brengen.  

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen