ESHCC alumni 'Achter De Schermen' bij het Nieuwe Instituut

Museum for architecture and design Nieuwe Instituut in Rotterdam (picture black and white)
Alumni gathering around a drawing in depot of Nieuwe Instituut during ESHCC alumni event

Op donderdag 28 september vond het eerste ‘Achter De Schermen’ evenement voor alumni van de Erasmus School of History, Culture and Communication plaats bij het Nieuwe Instituut.  

Van een schets van het hek van Diergaarde Blijdorp tot een plattegrond van Den Haag uit 1908 en een maquette van de Rotterdamse Markthal: alumni hadden de unieke kans om een aantal bijzondere werken uit een van de grootste architectuurcollecties ter wereld te bewonderen in het Rijksarchief van het museum.  

Alumna Jessica Dohmen-Verboom (Media, Culture & Society 2012), werkzaam bij het Nieuwe Instituut, heette de alumni van harte welkom en gaf een introductie van het Nieuwe Instituut in cijfers en beeld. Ze deelde daarbij ook enkele uitdagingen in haar communicatierol.

Na de presentatie werd de groep door een enthousiaste archivaris rondgeleid in de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, achter de gesloten deuren van het depot. Zo liet hij o.a. meerdere ontwerptekeningen van het Vredespaleis zien en toonde hij een utopische plattegrond van Den Haag van Berlage. Ook kwamen de utopische schetsen van architect W.J. Neutelings en een ontwerptekening van Jo Coenen van het Nieuwe Instituut tevoorschijn. Dit alles voorzien van de nodige uitleg over deze bijzondere werken.  

De avond werd afgesloten met een drankje in het Nieuwe Café. We kijken terug op een geslaagd evenement en hopen binnenkort de locatie voor het volgende 'Achter De Schermen' alumni evenement bekend te kunnen maken.   

 

Meer informatie

Achter De Schermen 

De alumni avond bij het Nieuwe Instituut is een eerste evenement in een reeks ‘Achter De Schermen’ bezoeken die de faculteit in 2023/2024 organiseert. We zien als faculteit dat onze alumni op interessante en inspirerende plekken in de maatschappij terechtkomen. Met de “Achter De Schermen” serie, willen we deze werkplekken openstellen voor mede-alumni om te laten zien waar andere alumni zoal terecht komen, een uniek inkijkje geven in het reilen en zeilen van een organisatie, en ESHCC alumni van verschillende studieprogramma's met elkaar in contact brengen.  

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen