ESHCC-onderzoekers presenteren op discussieavond over de underground

Voor Night Shift organiseert Dr. Arno van der Hoeven samen met ESHCC-alumnus Laurin Ivetic een online discussieavond over de vraag waar de underground is gebleven. Night Shift is een maandelijkse debatavond voor de culturele sector. Tijdens deze avond zal ook ESHCC-onderzoeker Dr. Niels van Poecke een presentatie geven.

De underground is een plek voor experiment, voor spanning en om je af te zetten tegen de mainstream. Maar de underground staat voortdurend onder druk. Voor undergroundcultuur dreigt nogal eens commercialisering of institutionalisering. Bovendien staan zelfs de meest obscure plekken tegenwoordig op de radar van vastgoedinvesteerders. Deze avond verkent waar we de underground nog kunnen vinden en wat het anno nu betekent om underground te zijn. Dat gebeurt met 3 sprekers: Niels van Poecke (ESHCC), Manique Hendricks (Frans Hals Museum en media instituut LIMA) en Ella Overkleeft (Trans Europe Halles).

In zijn bijdrage zal Niels van Poecke ingaan op de roots van het concept “underground” in de historische Romantiek, de dynamiek van (avant-garde) muziekstijlen - en zal hij tevens de stelling verdedigen dat de notie van de “underground” deels een sociologische fictie is.

Wanneer: 21 januari 2021, 20:00 uur
Waar: online

Volledige programma en tickets: https://www.eventbrite.com/e/waar-is-de-underground-gebleven-tickets-127921922915.

Tickets: De ticket is op basis van een vrijwillige bijdrage. Wil je heel graag komen, maar kun je het kaartje écht niet betalen, neem dan contact op met het Night Shift-team door te mailen naar hallo[at]nightshift010.nl.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen