Gezocht: onderwijskrachten voor focusgroepen over digitale cultuur en architectuur in het VO

Het Nieuwe Instituut

In opdracht van Het Nieuwe Instituut, doet de afdeling Cultuurwetenschappen onderzoek naar de rol van de ontwerpgerichte domeinen digitale cultuur en architectuur in het voortgezet onderwijs. De resultaten van dit onderzoek fungeren uiteindelijk als bodem voor de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal en een (gratis) online leeromgeving.

Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar directieleden en docenten in het voortgezet onderwijs die in de maand mei deel willen nemen aan een focusgroep. Op verschillende data zal een negental online focusgroepen worden georganiseerd, waarin de behoeften ten aanzien van deze domeinen worden aangekaart. We hopen in ieder gesprek een viertal onderwijskrachten uit het VO samen te kunnen brengen en zoeken onderwijskrachten die aan minimaal 1 en maximaal 3 gesprekken deel willen nemen.

Digitale cultuur en het gebruik van digitale middelen zijn door de Coronacrisis alleen nog maar relevantere onderwerpen geworden. Op ervaring beruste input over digitale leermiddelen is daarom ontzettend waardevol om goed in kaart te kunnen brengen hoe dergelijk lesmateriaal in de toekomst kan worden vorm gegeven.

Wat zal er (zoal) besproken worden?

  • Het belang van digitale cultuur en architectuur in VO lesprogramma’s;
  • Ervaringen en behoeften met digitale diensten en materialen om les te kunnen geven;
  • Ervaringen met lesgeven tijdens de coronacrisis.

Hoe lang duurt een focusgroep sessie?
Het gesprek zal ca. 30-40 minuten duren en zal plaatsvinden op een online ontmoetingsplatform als Microsoft Teams of Whereby.

Meer informatie

Kent u onderwijskrachten uit het VO? Stuur het vooral door! Bent u zelf een geschikte kandidaat? Dan kunt u hier uw contactgegevens achterlaten en uw beschikbaarheid opgeven. Op basis van de aanmeldingen sturen wij een uitnodiging met de definitieve datum en het ontmoetingsplatform. Mocht u eerst nog vragen hebben dan kunt u mailen naar Dewi Kruijk.