Jasmin Seijbel uitgenodigd als spreker op symposium ter ere van het 25-jarig bestaan van het Landelijk Expertisecentrum Discriminatie

Jasmin Seijbel at National Discrimination Expertise Centre symposium

Op 23 november 2023 organiseerde het Landelijk Expertisecentrum Discriminatie (LECD) ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan een symposium met als thema 'Strafrecht en Discriminatie'. ESHCC-promovenda en docent Jasmin Seijbel was uitgenodigd om te spreken over haar lopende onderzoek naar antisemitisme in het Nederlandse voetbal. Tijdens het symposium gaf Jasmin een diepgaande lezing getiteld: 'Van stadion tot sociale media: Antisemitisme in het Nederlandse voetbalfandom'. Tijdens de presentatie onderzocht ze de complexe en genuanceerde manieren waarop voetbalgerelateerd antisemitisch discours wordt (re)geproduceerd in online en offline ruimtes.

National Discrimination Expertise Centre symposium

Het Landelijk Expertise Centrum Discriminatie (LECD) is op 1 september 1998 opgericht als onderdeel van het Openbaar Ministerie in Nederland. Het LECD richt zich op het optimaliseren van de effectiviteit van het strafrecht bij het bestrijden van discriminatie. Het werk omvat advisering, beleidsontwikkeling, opsporing, vervolging en rapportage. Het symposium ter ere van het 25-jarig bestaan van het centrum belichtte de nieuwste uitdagingen en vorderingen in de juridische aanpak van discriminatie.

Onderzoeker

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen