Jesper Verhoef ontvangt NWO SGW Open Competitie beurs

Campus overview with pond
Campus letters

Jesper Verhoef van Erasmus School of History, Culture and Communication heeft een NWO SGW Open Competitie beurs toegewezen gekregen voor zijn onderzoek naar de relatiegeschiedenis tussen homo- en transgenderorganisaties. 

De Open Competitie van het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen heeft als doel om excellent vrij, nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek te bevorderen met een primair sociaalwetenschappelijke of geesteswetenschappelijke onderzoeksvraag en probleemstelling.

Jesper Verhoef

A Marriage of Convenience? A Web-Historical Analysis of the Relations between Transgender and Gay Organisations (2008-2023)

Het acroniem LHBT suggereert een vanzelfsprekende alliantie tussen lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender personen. Echter, het verbloemt de beladen geschiedenis tussen ‘LH’ en de slechts recent toegevoegde ‘T’. Hoewel het Web een belangrijke arena voor homo/transgender-relaties vormde, is niet onderzocht hoe deze relaties zich online ontwikkelden. Dit project vult deze leemte, door als eerste een unieke LHBT-database van 400 gearchiveerde Nederlandse websites (2008-2023) te onderzoeken. Aan de hand van hyperlinkanalyses en interviews zal ik kwantitatieve en kwalitatieve inzichten bieden in de online banden en spanningen tussen ‘LH’ en ‘T’ en bijdragen aan het opkomende veld van web-historisch onderzoek.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen