Mini-college Norah Karrouche en Arno van der Hoeven over Rotterdams erfgoed

Arie Kers - Studio Erasmus

ESHCC-onderzoekers Norah Karrouche (afdeling Geschiedenis) en Arno van der Hoeven (afdeling Media en Communicatie) hebben in Studio Erasmus een Vers Beton-minicollege gegeven over de vraag hoe Rotterdam moet omgaan met haar divers erfgoed.

Deze vraag werd actueel naar aanleiding van de discussie over de toekomst van Museum Rotterdam. In dit Vers Beton minicollege geven Norah Karrouche en Arno van der Hoeven drie adviezen voor de omgang met erfgoed in Rotterdam. Zij laten zien hoe Rotterdam erfgoed kan omhelzen als een waardevolle factor voor de toekomst van de stad. Het volledige mini-college is onderaan deze pagina te zien en de uitgeschreven tekst is te lezen op Vers Beton.

Norah Karrouche is gespecialiseerd in mondelinge geschiedenis, erfgoed en historische cultuur in Marokko en de Marokkaanse en Algerijnse diaspora. Aan de Erasmus Studio doet zij momenteel onderzoek naar de integratie van community oral history collecties in de Media Suite, een onderdeel van de digitale onderzoeksinfrastructuur van CLARIAH, gefinancierd door NWO.

Arno van der Hoeven doet onderzoek naar de bijdrage van media en cultuur aan stedelijke ontwikkeling. Hij leidde onder andere een project over online stedelijk erfgoed. Van der Hoeven was voorzitter van de erfgoedstichting DIG IT UP en is onlangs benoemd tot lid van de Adviescommissie Beeldende Kunst en Cultureel Erfgoed van het Mondriaanfonds.

Karrouche en van der Hoeven werken samen aan de opzet van PLURALS (Platform for Urban Remembering and Storytelling). Hiermee willen ze een netwerk creëren van onderzoekers en professionals die bijdragen aan inclusieve erfgoedpraktijken in superdiverse steden.

Studio Erasmus - Minicollege: Hoe moet Rotterdam omgaan met haar divers erfgoed?