Ouder worden en mobiliteit in de wereld van korte video's

Yongjian Li's recente onderzoek

Onderzoeker op het gebied van media en digitale migratie Yongjian Li (Junior docent aan het Department of Media and Communication van ESHCC) deelt inzichten en bevindingen over het gebruik van Douyin, de Chinese versie van TikTok, door Chinese ouderen in een artikel voor Wired. Deze inzichten en bevindingen zijn gebaseerd op zijn recente review van het boek Digital Migration in New Media and Society van dr. Koen Leurs.

Meer ouderen zijn verslaafd aan Douyin dankzij de mogelijkheden van het platform

Een groeiende groep ouderen heeft de televisie de rug toegekeerd en is overgestapt op Douyin, China's populairste app voor korte video's. Volgens officiële statistieken zijn er 267 miljoen mensen ouder dan 60 jaar. Volgens officiële statistieken zijn er 267 miljoen mensen ouder dan 60 in China, waarvan een groot deel zijn tijd doorbrengt op Douyin. Hoewel de Chinese overheid heeft geprobeerd om het gebruik van Douyin door jongeren te beperken, omdat ze bang zijn voor het verslavende karakter ervan, zijn veel van de regelmatige gebruikers van de app hun ouders of zelfs hun grootouders.

Veel Chinese ouderen pikken deze technologie op uit bereidheid om nieuwe dingen uit te proberen of om zich aan te passen aan de post-cash en post-covid maatschappij. Door de mogelijkheden die Douyin biedt, speelt het meerdere rollen voor oudere gebruikers: een vorm van entertainment, een bron van informatie en nieuws, een winkelplatform, een hulpmiddel om plaatsen te creëren en een nostalgische schuilplaats.

Lees het volledige artikel van Yongjian hier.

 

Intersectie van vergrijzing en mobiliteit in de context van digitale migratie

Yongjian's bijdrage aan Wired was gebaseerd op zijn recente onderzoek naar ouder wordende mobiliteit in de context van digitale migratie, waarover hij onlangs een boekreview publiceerde in New Media and Society. In dit boekreview betoogt hij dat in het huidige digitale tijdperk oudere individuen steeds meer betrokken raken bij technologie en deelnemen aan digitale migratieprocessen. Een uitgebreid onderzoek naar oudere individuen die beïnvloed worden door digitale migratie en digitale media, is cruciaal voor wetenschappelijk begrip en praktische beleidsvorming.

Lees het boekreview van Yongjian hier.

Onderzoeker

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen