Promotie Sigbjørn Hjelmbrekke

Op 1 december 2021 verdedigt S. Hjelmbrekke zijn proefschrift, getiteld: ‘From Ownership to Access’.

Discussies over digitalisatie zijn geneigd te benadrukken hoe tastbare producten veranderen in ontastbare producten. Een fundamentelere transitie is waarschijnlijk die van het kopen van muziek, digitaal of fysiek, naar het streamen van diensten. Door eenvoudig te klikken en te swipen hebben veel mensen tegenwoordig toegang tot een groot aandeel van alle muziek die ooit is opgenomen. Muziekstreamingdiensten bieden deze muziek aan tegen een vaste maandelijkse kostprijs, of soms zelfs gratis als men de reclame tussen de liedjes weet te tolereren.

Cover of Sigbjorn Hjelmbrekke's dissertation, entitled 'From ownership to Access'

De overgang naar muziekabonnementen is een overgang van het kopen van kopieën van opnames die men voor altijd bezit, naar het huren van muziek voor een beperkte periode. Dit heeft een aantal belangrijke gevolgen. Aangezien inkomsten nu verworven worden gebaseerd op het spelen van muziek, en niet op het kopen van muziek, heeft dit nieuwe model een vertraging geïntroduceerd in het inkomen van artiesten en uitgevers. Nieuwe opnames genereren minder inkomsten dan voorheen. Het nieuwe business model, in combinatie met het oude copy-right systeem, kan incentieven tot creatie verzwakken. Dit proefschrift verkent hoe consumenten zich hebben aangepast aan de nieuwe opties, en wat de implicaties zijn voor stakeholders. 

Promovendus
Sigbjørn Hjelmbrekke
Meer informatie

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Senaatszaal, 1e verdieping Erasmus Building, locatie campus Woudestein. De ceremonie zal exact om 13.00 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen