Sport en Discriminatie Conferentie: Palesa Mashigo een van de winnaars Onderzoeksprijs

Speakers at Sport and Discrimination Conference

ESHCC-promovenda en docent Palesa Mashigo werd op vrijdag 23 juni tijdens de 6e jaarlijkse internationale Sport en Discriminatie Conferentie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam bekroond met de prijs voor ‘Best Paper of Early Career Researcher’. De prijs, die wordt ondersteund door uitgeverij Routledge, werd haar toegekend voor haar project waarin ze racisme in de Europese voetbalcultuur onderzoekt. Palesa's project wordt begeleid door Jacco van Sterkenburg en is in samenwerking met Fare Network, UEFA en FIFPRO.

De Sport en Discriminatie Conferentie werd georganiseerd door onderzoekers van de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) en collega's van de University of Sunderland en Leeds Beckett University. Ongeveer 70 wetenschappers uit verschillende landen en continenten woonden de conferentie bij, waar verschillende vormen van discriminatie in de sportwereld werden onderzocht. Neil O'Boyle van Dublin City University was ook een van de prijswinnaars en won Best Paper.

In het openingskeynote deelden ESHCC-onderzoekers Arne van Lienden, Carmen Longas Luque en Jacco van Sterkenburg de belangrijkste bevindingen van hun NWO Vidi-project over ras en voetbal op televisie (2018-2023). Mediaprofessionals Anne-Marie Anderson (ESPN, NBC) en John Olivieira (Fare, OneWorld) reflecteerden hierop vanuit een mediaperspectief. Ook andere ESHCC-wetenschappers zoals Lis Camelia, Alexandre Diallo, Gijsbert Oonk en Jasmin Seijbel presenteerden hun onderzoek tijdens het evenement.

Onderzoeker
Gerelateerde content
Tijdens de Sport en Discrimination Conference geven specialisten presentaties over thema’s als verbondenheid, identiteit en uitsluiting in sport en sportmedia.
Campus Woudestein

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen