Start onderzoekpodcast van Mijke Slot: ‘Klikt het?’

Dr. Mijke Slot is een onderzoeksproject gestart genaamd ‘Klikt het?’, waarin zij de digitale relatie tussen de Nederlandse journalisten en hun publiek onderzoekt. Zij zal hierbij maandelijks een podcast uitbrengen.

Over het project:

De huidige relatie tussen journalisten en hun publiek is in toenemende mate gedigitaliseerd en gekwantificeerd en technologie heeft hierin twee gezichten. Aan de ene kant maakt technologie innovatie mogelijk – waarbij journalisten hun publiek beter kunnen dienen, en publiek makkelijker toegang heeft tot informatie. Tegelijkertijd, heeft technologie ook een donkere kant die kritisch geanalyseerd moet worden. Web metrieken spelen bijvoorbeeld een beslissende rol in de keuzes die journalisten maken in hun nieuwsproductie processen, en algoritmes beïnvloeden het publiek wanneer zij een selectie in hun nieuws maken. In het twee jaar durende project Klikt het? onderzoekt Dr. Mijke Slot de digitale relatie tussen Nederlandse journalisten en hun publiek.

Door middel van een podcast zal zij jou maandelijks up-to-date houden met de vooruitgang van haar onderzoek, haar bevindingen en haar observaties. Ze streeft ernaar de academische wereld en het professionele veld met elkaar te verbinden door aanbevelingen te doen voor mensen die in de journalistiek werken. De eerste aflevering ‘De klik is dood’ is 5 januari 2019 uitgekomen.

 

Professor
Profiel pagina
Meer informatie

Over het onderzoeksproject

De eerste aflevering van de podcast