Ulrike Hahn wint Synergy’22 Award

Ulrike Hahn receiving the synergy award 2022

PhD kandidaat Ulrike Hahn heeft de Synergy ’22 Award gewonnen voor haar impact idee ‘ResearchIN Comics’ tijdens het NWO Synergy event voor onderzoekers en beleidsmakers op 16 juni 2022. De Synergy Award geeft PhD kandidaten de kans om de potentiële maatschappelijke impact van hun onderzoek te onderzoeken en te presenteren. Ulrike’s impact idee ‘ResearchIN Comics’ is een platform voor wetenschappelijke PhD strips die de publicaties van PhD kandidaten illustreren. Ulrike heeft €2500 gewonnen om de ontwikkeling van dit platform te starten.

ResearchIN’ Comics

Traditionele wetenschappelijke publicaties worden vaak gelezen door een specifiek publiek. Maar hoe kunnen deze publicaties toegankelijker worden gemaakt voor de hele samenleving? Stel je voor dat jouw onderzoeksresultaten in een paar krachtige, boeiende en begrijpelijke illustraties uitgelegd kunnen worden aan je kind, je opa of aan een college. Stel je voor dat jouw onderzoeksresultaten op deze manier voor iedereen, binnen maar ook buiten de wetenschappelijke gemeenschap, op een eenvoudige en effectieve manier toegankelijk zijn. Ulrike’s idee om maatschappelijke impact te maken is het creëren van een platform voor academische strips waarmee de publicaties van PhD kandidaten worden geïllustreerd. Het doel van ‘ResearchIN Comics’ is om wetenschappelijke bevindingen op een leuke en boeiende manier breed toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Synergy Award

De NWO Synergy Award wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het Synergy event voor onderzoekers en beleidsontwikkelaars. Het doel van deze award is om PhD studenten de kans te geven om de potentiële maatschappelijke impact van hun onderzoek te onderzoeken en te presenteren. Het publiek en een deskundige jury stemmen voor het meest prikkelende en innovatieve idee om maatschappelijke impact te creëren. De winnaar ontvangt een prijs van €2500 om een vliegende start te geven aan de ontwikkeling van zijn of haar idee. Na afloop van het event koppelt NWO de Winnaar aan wetenschappelijke en niet-wetenschappelijke professionals die kunnen helpen bij de praktische kanten van de ontwikkeling van het gewonnen idee.

Promovendus

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen