Voetballers met twee nationaliteiten, voor wie moeten ze uitkomen?

Roy Borghouts

Voetballers met een dubbele nationaliteit, voor wie moeten ze uitkomen? Een debat tussen Jacques Brinkman, Houssin Bezzai en Gijs van Campenhout bij De Nieuwe Maan. 

Steeds meer Marokaans-Nederlandse topvoetballers kiezen voor het Marokkaanse elftal, zoals Hakim Ziyech, Sofyan Amrabat en Oussama Idrissi. Eerst kwamen soortgelijke toppers altijd voor Nederland uit, maar in de laatste jaren kiezen ze steeds vaker voor het Marokkaanse team. NTR-programma De Nieuwe Maan, nodigde meerdere experts uit om hierover te debatteren. 

Oud-profvoetballer Houssin Bezzai vertelde dat het voor hem een eer was om voor Marokko te spelen, omdat zijn ouders daar vandaan komen. Oud-hockeyinternational Jacques Brinkman vond dat als je in Nederland bent opgegroeid en je in de jeugdteams van Oranje hebt gespeeld, dat je dan voor Nederland zou moeten kiezen.

Gijs van Campenhout, historicus aan de Erasmus Universiteit, stelde dat er meerdere loyaliteiten zijn waar je jezelf aan kan hechten, zoals meerdere objecten, personen en regio's. 

Promovendus

Gijs van Campenhout

Meer informatie

Luister de uitzending van De Nieuwe Maan van 29 maart terug.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen