Wat is de staat en toekomst van de Belgische metalscene?

Didier Goossens leidt panel in Brussel

Op 16 april 2022 vond er een nieuwe Fleddypalooza plaats in de Ancienne Belgique (AB) in Brussel. Deze editie van het evenement voor metalmuziek begon met een primeur: de allereerste metalshow in de AB die werd geopend met een panelgesprek. De centrale vraag: wat is de staat en toekomst van de Belgische metalscene? Bestaat er überhaupt iets als een Belgische scene? En wat is een duurzame toekomst voor Belgische metal? Het gesprek werd geleid door cultuur- en metalwetenschapper Didier Goossens (Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) en de International Society for Metal Music Studies (ISMMS)). 

Didier Goossens nodigde vier gasten uit de Belgische metalindustrie uit om de kernvragen met hem te bespreken: Ilse Bosch (GRIMM Gent, Asgaard, Alcatraz Open Air, VIERNULVIER), Didier Gosset (IMPALA, Fédération des Festivals de Musique Wallonie-Bruxelles, Black Basset Records), Nele Buys (Consouling Sounds) en Andries Beckers (Welcome to the AA, Staalhard).

Het panel werd in het Engels gevoerd en opgenomen voor onderzoeks- en distributiedoeleinden. De organisatoren en panelleden hopen dat het meer ruimte en erkenning biedt voor de rijkdom en impact van Belgische metal in zowel professionele als academische kringen.

Concertpromotor Tarik Vanrompaey: “AB is trots om zijn podium te mogen bieden aan dit panelgesprek. Reflectie binnen de muziek -en cultuursector is enorm belangrijk en blijven stilstaan bij wat we doen en waar we naartoe willen, is super leerrijk. Onderzoekers zoals Didier helpen mee een spiegel voor onszelf te houden en dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen!”

Didier Goossens Helgië panel gesprek/conversation @ Fleddypalooza, AB Brussels 16.04.22

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen