Yosha Wijngaarden wint Boekman Dissertatieprijs

Yosha Wijngaarden receives the Boekman Dissertatieprijs 2022
Gian-Carlo Polman

Yosha Wijngaarden heeft de Boekman Dissertatieprijs gewonnen voor haar proefschrift ‘Spaces of co-working: situating innovation in the creative industries’. De prijs werd uitgereikt op 30 juni tijdens de conferentie ‘Cultuur na Corona’. De Boekman Dissertatieprijs is een initiatief van de Boekmanstichting en NWO en wordt elke drie jaar uitgereikt aan het beste promotieonderzoek over kunst, cultuur en maatschappij aan een Nederlandse of Vlaamse universiteit.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van €10.000 en is bedoeld om recente resultaten van wetenschappelijk onderzoek over kunst, cultuur en maatschappij onder een breed publiek bekend te maken. Daarnaast besteedt het tijdschrift Boekman het jaar volgend op de uitreiking aandacht aan het onderwerp van de winnende dissertatie. Yosha Wijngaarden ontving de Boekman Dissertatieprijs uit handen van staatssecretaris Cultuur en Media Gunay Ulsu en NWO-voorzitter Marcel Levi.

‘Spaces of co-working: situating innovation in the creative industries’

In haar proefschrift verkent Yosha op interdisciplinaire wijze waarom creatievelingen zo graag elkaars nabijheid opzoeken, en wat de effecten van deze nabijheid zijn. Aan de hand van interviews, surveys en etnografisch onderzoek concludeert ze dat samen werken niet direct leidt tot innovatieve samenwerkingen, maar wel cruciaal is voor de professionele ontwikkeling van met name startende creatievelingen.

Onderzoeker

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen