Media & Journalistiek
Schakeljaar

Waarom Pre-master Media & Journalistiek studeren

Het schakelprogramma Media Studies is eigenlijk een intensieve stoomcursus voor de master Media Studies. Je leert statistiek en onderzoeksmethoden en ontwikkelt academische vaardigheden, je schrijf veel essays en als klap op de vuurpijl doe je zelfstandig onderzoek voor je premaster thesis. Tijdens het schakelprogramma wordt veel van je verwacht. Maar je inspanningen zijn niet voor niets: al na een jaar kun jij aan de slag bij een van de programma's van de master Media Studies.

Inhoud en doel

Tijdens het schakelprogramma volg je enkele kernvakken uit de International Bachelor in Communication and Media (IBCoM). Studenten die zich aanmelden voor het Nederlandstalige premaster programma zullen alle opdrachten in het Nederlands inleveren.

Via het schakelprogramma verwerf je niet alleen de vereiste theoretische kennis op het gebied van media en communicatie, maar werk je ook aan je academische vorming, waarbij schriftelijke en analytische vaardigheden en kritisch leren denken centraal staan. Ook de ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden – met vakken als statistiek en methoden en technieken – komen uitgebreid aan de orde.

Omvang en duur

Het schakelprogramma start in september en heeft een omvang van 45 EC, ofwel bijna één fulltime studiejaar. Je mag maximaal twee jaar als schakelstudent studeren. Na afronding van het schakelprogramma ontvang je een bewijs van toelating voor het betreffende masterprogramma.