Urban management en retail

Steden zijn al lang niet meer de plekken waar alleen gewerkt wordt. Er wordt ook geleefd. Wonen, winkelen, cultuur, horeca en ontspanning maken de binnenstad aantrekkelijk. Het leidt ook tot uitdagingen voor binnenstadsmanagement. 

De experts van Erasmus UPT helpen binnensteden vitaal en aantrekkelijk te blijven. Hoe? Door inzicht in de laatste trends en ontwikkelingen in retail en hospitality te combineren met het meten van concrete prestaties van binnensteden. Zo biedt Erasmus UPT een waardevol kader voor de invulling van Urban retail beleid en binnenstadsmanagement. 

Antwoorden voor stedelijke vraagstukken

Concrete vragen waar specialisten van Erasmus UPT aan werken: Hoe gaan we om met schaarse ruimte in de binnenstad? Wat is de invloed van E-commerce? Hoe voorkom je verschraling van het voorzieningenaanbod door verregaande commercialisering? Hoe voer je een effectief binnenstadsbeleid uit? 

Monitoring en trends

Samen met opdrachtgevers ontwikkelt Erasmus UPT beleids- en management tools, waarmee het functioneren van de binnenstad in termen van economie, kwaliteit en onderscheidend vermogen in kaart wordt gebracht. Met state-of-the-art monitoring en dashboards hebben opdrachtgevers op basis van prestatie-indicatoren inzicht in het functioneren van de binnenstad. Erasmus UPT helpt opdrachtgevers om deze inzichten te vertalen naar strategisch binnenstadsbeleid- en management. 

Selectie van recente projecten

 • Shopping
  Binnenstadsmonitor Urban Department Store

  Monitor van het de prestaties van het winkelgebied in de Rotterdamse binnenstad

 • People dining outdoor at a restaurant
  Economische Verkenning Rotterdam

  In de Economische Verkenning Rotterdam bespreken de experts van UPT de aantrekkelijkheid van de binnenstad en het toekomstperspectief voor het winkelaanbod en de horeca

 • Clothes on hangers on a rack
  RESOLVE

  Het RESOLVE project pakt op innovatieve wij ze twee belangrijke uitdagingen op in Europese steden: de afname van het winkelaanbod en de noodzaak om CO2 uitstoot terug te dringen

Betrokken onderzoekers

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen