Urban management en retail

Steden zijn al lang niet meer de plekken waar alleen gewerkt wordt. Er wordt ook geleefd. Wonen, winkelen, cultuur, horeca en ontspanning maken de binnenstad aantrekkelijk. Het leidt ook tot uitdagingen voor binnenstadsmanagement. 

De experts van Erasmus UPT helpen binnensteden vitaal en aantrekkelijk te blijven. Hoe? Door inzicht in de laatste trends en ontwikkelingen in retail en hospitality te combineren met het meten van concrete prestaties van binnensteden. Zo biedt Erasmus UPT een waardevol kader voor de invulling van Urban retail beleid en binnenstadsmanagement. 

Antwoorden voor stedelijke vraagstukken
Concrete vragen waar specialisten van Erasmus UPT aan werken: Hoe gaan we om met schaarse ruimte in de binnenstad? Wat is de invloed van E-commerce? Hoe voorkom je verschraling van het voorzieningenaanbod door verregaande commercialisering? Hoe voer je een effectief binnenstadsbeleid uit? 

Monitoring en trends
Samen met opdrachtgevers ontwikkelt Erasmus UPT beleids- en management tools, waarmee het functioneren van de binnenstad in termen van economie, kwaliteit en onderscheidend vermogen in kaart wordt gebracht. Met state-of-the-art monitoring en dashboards hebben opdrachtgevers op basis van prestatie-indicatoren inzicht in het functioneren van de binnenstad. Erasmus UPT helpt opdrachtgevers om deze inzichten te vertalen naar strategisch binnenstadsbeleid- en management. 

Wilt u weten wat Erasmus UPT voor u kan betekenen? Bel nu en plan uw afspraak in.

Relevante projecten:

  • Binnenstadsmonitor Urban Department Store
  • Economische Verkenning Rotterdam – consumptieve voorzieningen