Stedelijke economie

Complexiteit van steden inzichtelijk maken

Steden zijn de plek waar menselijke activiteiten samenkomen. Steden trekken bedrijven en mensen aan en faciliteren consumptie. Steden zijn als economische motor zowel divers als complex. Bij Erasmus UPT helpen we steden ontwikkelen en bieden we zo kansen aan bedrijven, bewoners en lokaal ondernemerschap. We hebben hierbij oog voor welvaart, welzijn en transitieopgaven.

De experts van Erasmus UPT helpen u beter geïnformeerde beslissingen te nemen door middel van praktische en goed onderbouwde analyses. Samen met onze klanten verkennen we toekomstscenario's en bouwen we aan de bloeiende steden van morgen. Onze diensten omvatten economische vooruitzichten en monitoring, scenariostudies, sectoranalyse en strategisch beleidsadvies.

Betere besluiten mogelijk maken

Strategische ingrepen in de economie van de stad kunnen lokale werkgelegenheid, ondernemerschap, leefbaarheid en het woonklimaat versterken. De experts van Erasmus UPT kennen de complexiteit van beleidsvorming en de diverse verbindingen in de stedelijke economie. Wij helpen u bij het ontwikkelen van evenwichtige ontwikkelingsstrategieën die alle belanghebbenden in de stad recht doen. Onze belangrijkste onderzoeksgebieden op het gebied van stedelijke economie omvatten stedelijke productiviteit, vastgoed, stadsbeheer en detailhandel, toerisme en welzijn.

Begin met het nemen van beter geïnformeerde beleidsbeslissingen en neem vandaag nog contact op met een van onze experts.

Samenwerking in Europese projecten

Erasmus UPT-experts zijn betrokken bij verschillende Europese programma's gericht op kennisontwikkeling en capaciteitsopbouw. We slaan een brug tussen theorie, beleid en praktijk door academische kennis te koppelen aan lokale expertise. We zijn voortdurend op zoek naar Europese partners en projecten om ons netwerk uit te breiden. Bekijk onze selectie van recente Europese samenwerkingen

Onderzoekthema's stedelijke economie

Productiviteit in steden

Start up working together

Stedelijke vastgoedmarkten

Kantoren en stedelijke vastgoed aan het Weena in Rotterdam

Urban management en retail

Pedestrians

Stedelijk toerisme

Stedelijk welzijn

People running in the city

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen