Post-Master Marketing Leadership

Toegankelijk voor HBO-WO | 1,5 jaar | start jan 2023 | € 17.800 excl. BTW

Het Erasmus Marketing Institute en het NIMA hebben de handen ineengeslagen om het beste van 2 werelden te kunnen bieden op het gebied van marketing kennis: de wetenschappelijke theorie èn de best practices uit de praktijk.

In dit Post-Master Marketing programma, dat 18 maanden duurt, krijg je een zeer complete en relevante marketing- en business development opleiding aangeboden van inspirerende docenten van de Erasmus Universiteit, naast zeer ervaren marketeers werkzaam bij toonaangevende bedrijven.

Na afloop van deze opleiding beschik je over de beste bagage om door te stromen naar een zware marketingbaan waarin je als teamleider het verschil gaat maken en gaat bijdragen aan de ambitieuze doelstellingen van het bedrijf.

Post-Master Marketing Leadership

Jouw ambitie

Ambieer jij een zware marketingbaan en het aansturen van teams die alle marketing disciplines beslaan, zoals (digitale) strategie, merkmanagement, innovatie, communicatie (on- en offline)?

Wij bieden een zeer gedegen integrale marketing opleiding die jou gaat helpen om die uitdagende marketingbaan te bemachtigen. We bieden alle relevante en actuele vakinhoudelijke kennis, leiderschap skills en andere relevante vaardigheden.

Opzet

Deze Post-Master duurt ruim 1,5 jaar en is verdeeld in 4 modules en 20 opleidingsdagen. Elke maand vindt een opleidingsdag plaats (augustus uitgezonderd) van 9:30 tot 16:30. De locatie is afwisselend op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam of bij één van onze partners elders in het land.

Vooraf aan elke lesdag wordt van deelnemers verwacht dat zij zich voorbereiden door het bestuderen van artikelen en/of het bekijken van korte video-colleges met inleiding en achtergrond op de theorie. Tijdens de lesdagen ligt de nadruk op interactie en toepassing van de theorie en cases. Na een module gaan deelnemers steeds zelf aan de slag hun eigen werkomgeving met een uitdagende opdracht om praktische ervaring op te doen met de nieuwe theorie.

Programma

Tijdens dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Business Model Innovation
 • (Digital) Marketing Strategy
 • Marketing Finance (Finance voor non-financials)
 • Merk positionering en merk management
 • Competitive intelligence
 • Contentmarketing en social media strategie
 • Pricing
 • Intro Data Science en Artificial Intelligence
 • Neuromarketing
 • Management skills & inspirerend leiderschap

Een volledige lijst van de modules is te vinden in de brochure van dit programma. Daarnaast wordt er in deze video meer toelichting gegeven over het programma. 

Na afloop van de opleiding

Deze opleiding biedt marketing verdieping en inspirerende praktijkcases, waardoor deelnemers zichzelf sterk kunnen ontwikkelen op alle vlakken van marketing en business development - zowel praktisch als theoretisch. Daarnaast kunnen deelnemers hun zakelijke netwerk vergroten tijdens deze opleiding. 

Na afloop van de opleiding zijn deelnemers automatisch lid van het Nima, waardoor zij zich na de opleiding kunnen blijven ontwikkelen door middel van masterclasses van deze organisatie. 

Daarnaast ontvangen deelnemers na afronding van het programma een getuigschrift van de Erasmus Universiteit ism Nima en de Europees erkende titel: Senior Marketing Professional.

Doelgroep

WO afgestudeerden met een marketing afstudeerrichting of –werkveld met minimaal 5 jaar werkervaring.

Beoordeling opleiding en ervaring belangstellende kandidaten zonder WO opleiding
Beschik je niet over een afgeronde WO opleiding, maar ben je wel erg geïnteresseerd in de Post-Master in Marketing Leadership? Dat is wellicht mogelijk.
Daarvoor beoordeelt een toetsingscommissie, bestaande uit een vertegenwoordiger van de Erasmus Universiteit en één van het NIMA, of je naast een afgeronde HBO opleiding een aanwijsbaar ruime marketing praktijk ervaring hebt. De commissie zal eerst de opleiding, het CV en de ervaring van de desbetreffende kandidaat beoordelen en hem of haar hierover vervolgens in een persoonlijk gesprek verder vragen stellen. Aansluitend wordt besloten of de kandidaat alsnog in aanmerking komt voor toelating tot de Post-Master.
Voor een beoordeling door de toetsingscommissie, stuur een mail naar erasmusmarketinginstitute@ese.eur.nl.

Docenten

De colleges worden afwisselend gegeven door docenten van de Erasmus Universiteit en van het Nima. De docenten van de Erasmus Universiteit zijn ervaren hoogleraren en academici van zowel Erasmus School of Economics als Rotterdam School of Management. Zij zullen hun theoretische expertise combineren met leerzame en inspirerende cases. Docenten van het Nima zijn toonaangevende marketeers en business managers. Naast hun uitgebreide praktijkkennis hebben ze over ruime ervaring met het lesgeven aan professionals. 

Data

De opleiding omvat 20 opleidingsdagen. We plannen om deze opleiding te laten starten in januari 2023.

minmaal aantal deelnemers om deze opleiding doorgang te laten vinden: 12

Omdat we hechten aan live (en veilig) onderwijs worden alle opleidingsdagen gegeven in ruime zalen waar voldoende afstand gehouden kan worden. 
Alleen in een zeer uitzonderlijk geval zullen we mogelijk -en altijd na overleg met de deelnemers- een opleidingsdag online organiseren. Maar daar gaan we niet van uit. 

Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur een mail naar: erasmusmarketinginstitute@ese.eur.nl

Kosten

€17.800 voor de gehele opleiding

Contact

Voor vragen over dit Post-Master programma kun je mailen naar erasmusmarketinginstitute@ese.eur.nl.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen