Goede Kwaliteit met Gedeeld Leiderschap

Introduction

Leiderschapsprogramma voor gedreven professionals én bestuurders in de ouderenzorg. Dit leiderschapsprogramma ondersteunt zorgprofessionals en hun bestuurders in de gezamenlijke inspanning die leiderschap is.

Key Facts & Figures

Type
Executive programme
Instruction language
Dutch
Funding

private

Leiderschapsprogramma voor gedreven professionals én bestuurders in de ouderenzorg.

 

Dit leiderschapsprogramma ondersteunt zorgprofessionals en hun bestuurders in de gezamenlijke inspanning die leiderschap is. Vanuit gedeeld leiderschap leren zij het voortouw te nemen in de ontwikkelingen in kwalitatief goede ouderenzorg. En daarmee ook hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om uiteenlopende vraagstukken in de zorg voor ouderen aan te pakken.

 

Doelgroep

Het programma is bedoeld voor zorgprofessionals in de ouderenzorg (zoals specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundigen en paramedici).
Ze doen mee aan het programma omdat zij een voortrekkersrol op zich willen nemen.

Het programma is tegelijkertijd bedoeld voor hun bestuurders met een duidelijke visie op persoonsgerichte zorg. Zij willen het leiderschap in meerdere lagenvan de organisatie beleggen (meer verantwoordelijkheid voor professionals).

Programmaopzet

De start van het programma is een intakegesprek van de programmadirecteur met de bestuurder en de deelnemers. Het programma is vervolgens opgebouwd uit een startbijeenkomst en vijf modules over een periode van tien maanden. De bestuurders ondersteunen de professionals bij het werken aan het vraagstuk; in de praktijk.
Daarnaast sluiten de bestuurders aan bij de tweede module en de slotbijeenkomst. Ook hebben ze twee eigen bijeenkomsten.
Tussen de modules in werken de zorgprofessionals aan opdrachten, gerelateerd aan het uitwerken van het vraagstuk. Op deze wijze worden praktijk en onderwijs met elkaar verweven. 

wij zijn per mail bereikbaar

Facts & Figures

Tax
Not applicable
Offered by
Erasmus Centrum voor Zorgbestuur
Discipline
Health and life sciences
Course type
Executive programme
Instruction language
Dutch
Funding

private

Registration

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes