RASL in de prijzen bij eerste Hogeronderwijspremie

Onderwijsprijs RASL
Inge Hoogland

De RASL-minor ‘Re-imagining Tomorrow through Arts and Sciences’ heeft de derde prijs binnen de Nederlandse Hogeronderwijspremie gewonnen. Op 1 maart 2021 maakte minister van Engelshoven de winnaars bekend. De nieuwe onderwijspremie is in het leven geroepen om de hoge kwaliteit van het onderwijs op universiteiten en hogescholen te onderschrijven en bedoeld voor docententeams die een topprestatie leveren.

Het Rotterdam Arts and Sciences Lab (RASL) streeft naar een gelijkwaardige kruisbestuiving tussen kunsten en wetenschap om maatschappelijke problemen te adresseren en te herdefiniëren. RASL is het samenwerkingsverband van Codarts Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en Willem de Kooning Academie (WdKA) Hogeschool Rotterdam waarin gemeenschappelijk grensoverschrijdend onderwijs en onderzoek plaatsvindt.

Jury prijst het verkleinen van de kloof tussen hbo en wo

De beoordelingscommissie is met name onder indruk van de intensieve samenwerking tussen de Erasmus Universiteit, Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam en Codarts. “Er bestaat nog vaak een kloof tussen het hbo en wo, maar de RASL-minor laat zien hoe deze op een inspirerende wijze kan worden verkleind. Het programma biedt studenten een unieke kans om de verschillende kunsten en de wetenschappen te combineren aan de hand van maatschappelijke vraagstukken.”

Transdisciplinaire samenwerking

De RASL-minor ‘Re-imagining Tomorrow through Arts and Sciences’ is een innovatief onderwijsprogramma waarin studenten in een transdisciplinaire samenwerking een zelfgekozen maatschappelijk probleem herdefiniëren. Deze complexe problemen (zoals klimaatverandering) zijn onmogelijk vanuit één discipline te definiëren. Nieuwe vormen van collectief leren en werken zijn hierbij onontbeerlijk. De minor stelt studenten én docenten in staat om de vaardigheden en inzichten te ontwikkelen die dit mogelijk maken.

RASL wint derde prijs bij eerste Hoogonderwijspremie

More information

Meer informatie over RASL en de minor ‘Re-imagining Tomorrow through Arts and Sciences’ vind je op rasl.nu

Neem voor meer informatie contact op met persvoorlichting EUR via press@eur.nl, 06 36 49 54 19 (Rateb Abawi) of 06 40 26 43 67 (Meral van Leeuwen), persvoorlichting WdKA via WdKA Communicatie (Carmen de Groot), grocm@hr.nl, 06 57 31 99 33, persvoorlichting Codarts Rotterdam via (Karlijn Verschoor) kmverschoor@codarts.nl

Related content
RASL is a collaboration between EUR, the Willem de Kooning Academy (WdkA) of the Rotterdam University of Applied Sciences and Codarts Rotterdam for joint, cross
RASL

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes