ERMeCHS Lunch Seminar

Datum
donderdag 14 dec 2023, 12:00 - 13:00
Type
Seminar
Gesproken taal
Engels
Kamer
Polak 2.20
Doe mee via Zoom Voeg toe aan agenda

Ons volgende ERMeCHS lunchseminar vindt plaats op donderdag 14 december, 12:00 - 13:00 uur, in Polak 2.20. Dit seminar wordt georganiseerd door het Yoda Support Team van EUR en zal ook online toegankelijk zijn via Zoom. Neem contact op met trottier@eshcc.eur.nl voor meer informatie.

EUR Yoda - een opslag- en archiveringsoplossing voor onderzoeksgegevens

EUR Yoda 

is een applicatie die u als EUR-onderzoeker ondersteunt bij het opslaan, beheren en delen van waardevolle gegevens tijdens alle fasen van uw onderzoeksproject: van het veilig en eenvoudig opslaan van gegevens tijdens het onderzoeksproces, tot het delen van gegevens binnen onderzoeksgroepen en -projecten en uiteindelijk het archiveren van onderzoeksgegevens.

Yoda helpt ook om gegevens FAIR te maken door een oplossing te bieden die het ontdekken en delen van gegevens mogelijk maakt (d.w.z. vindbaar, toegankelijk). Het faciliteert en dwingt het gebruik van metadata af, waardoor het bijdraagt aan de interoperabiliteit en herbruikbaarheid van data. Yoda biedt een platform voor de implementatie van standaard workflows die ervoor kunnen zorgen dat de kwaliteit van metadata voldoet aan (institutionele) beleidseisen, bijvoorbeeld voor data-archivering (en publicatie in de toekomst).

Tijdens de sessie laten we zien wat Yoda is en hoe u uw onderzoeksgegevens daar kunt opslaan. We zullen ook een demo geven om te laten zien hoe het werken met Yoda eruit ziet.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen