Aflevering 4: Het publieksdilemma (deel 1); iedereen is het publiek

Dr. Mijke Slot is een onderzoeksproject gestart genaamd ‘Klikt het?’, waarin zij de digitale relatie tussen de Nederlandse journalisten en hun publiek onderzoekt. Zij zal hierbij maandelijks een podcast uitbrengen.

Door middel van de podcast zal zij jou maandelijks up-to-date houden met de vooruitgang van haar onderzoek, haar bevindingen en haar observaties. Ze streeft ernaar de academische wereld en het professionele veld met elkaar te verbinden door aanbevelingen te doen voor mensen die in de journalistiek werken.

Aflevering 4 genaamd ‘Het publieksdilemma (deel 1); Iedereen is het publiek’ bespreekt het belang voor nieuwsorganisaties om hun publiek te interesseren voor nieuws. Maar niet elk belangrijk nieuwsfeitje is even spannend en interessant. Hoe vinden nieuwsorganisaties nu de balans tussen het informeren en het betrekken en entertainen van hun publiek? In deze aflevering, deel 1 van het publieksdilemma, legt Mijke eerst uit wat het publiek is, en zet ze uiteen wat Nederlandse journalisten eigenlijk weten over hun publiek. Ook laat ze een paar interessante voorbeelden zien van hoe journalisten hun publiek daadwerkelijk beter leren kennen.

Professor
Meer informatie

Beluister de aflevering

Over het onderzoeksproject