Arno van der Hoeven in talkshow over Rotterdams erfgoed

Op maandag 12 april droeg Arno van der Hoeven bij de aan de talkshow Vers Beton LIVE! over de toekomst van het Rotterdamse erfgoed.

De talkshow verkende hoe het verder moet met erfgoed in Rotterdam nadat Museum Rotterdam werd gesloten vanwege een negatief advies van de Raad voor Kunst en Cultuur. Arno van der Hoeven nam zitting in een panel met Simone da Silva (directeur van grassroots-erfgoedorganisatie DIG IT UP), Jantje Steenhuis (directeur van het Rotterdams stadsarchief) en Ton Wesselink (voorzitter van het Historisch Genootschap Roterodamum).

Arno van der Hoeven doet onderzoek naar de bijdrage van media en cultuur aan stedelijke ontwikkeling. Hij leidde onder andere een project over online stedelijk erfgoed. Van der Hoeven was voorzitter van de erfgoedstichting DIG IT UP en is onlangs benoemd tot lid van de Adviescommissie Beeldende Kunst en Cultureel Erfgoed van het Mondriaanfonds. Met Norah Karrouche werkt hij aan project om mondelinge geschiedenissen in steden duurzaam toegankelijk te maken. Onlangs gaven zij samen een mini-college over de vraag hoe Rotterdam moet omgaan met haar divers erfgoed.