Bregje van Eekelen ontvangt Delft Technology Fellowship

Bregje van Eekelen

Bregje van Eekelen heeft een Delft Technology Fellowship (DTF) toegekend gekregen. Deze fellowship van de TU Delft biedt een high-profile positie voor vrouwelijke topwetenschappers. De fellows kunnen een eigen invulling geven aan hun leerstoel, en middels een start-up grant hun eigen onderzoeksgroep opzetten.

Bregje van Eekelen is recentelijk benoemd tot hoogleraar aan de Delft University of Technology. Vanaf 1 Oktober bekleedt zij daar de leerstoel Design, Culture and Society bij de afdeling Industrieel Ontwerpen.

Geschiedenis van creatief denken

Dr. van Eekelen (Ph.D. University of California, Santa Cruz) is momenteel lid van het Institute for Advanced Study in Princeton (VS). Daar werkt ze bij de School for Social Science aan haar project "Brainstorms: A Cultural History of Undisciplined Thought", waarin ze de 20e-eeuwse geschiedenis van creatief denken in militaire en industriële context bestudeert.

Van Eekelen's werk bij ESHCC

Bij ESHCC is Dr. van Eekelen werkzaam als senior onderzoeker History of Social and Human Sciences. Ze is een van de oprichters van het Erasmus Institute for Public Knowledge en covoorzitter van de Young Erasmus Academy. 

Meer informatie

Meer informatie over Bregje van Eekelen en haar werk is te vinden op haar persoonlijke pagina.