CHARTER verslag over bestaande kwaliteitsnormen en certificeringsregelingen

Charter European Cultural Hertiage Skills Alliance

CHARTER, het door Erasmus+ gefinancierde project, heeft een verslag gepubliceerd met een overzicht van bestaande Europese kwaliteitsnormen en validerings-/certificeringsregelingen voor onderwijs en opleiding op het gebied van cultureel erfgoed.

CHARTER is in januari 2021 van start gegaan en zal de komende vier jaar verder worden ontwikkeld. Cultural Heritage Actions to Refine Training, Education and Roles (CHARTER) streeft naar een duurzame, alomvattende strategie voor sectorale vaardigheden om te garanderen dat Europa over de nodige vaardigheden op het gebied van cultureel erfgoed beschikt om duurzame samenlevingen en economieën te ondersteunen, met aandacht voor transversale competenties zoals digitale/technologische en groene/blauwe economievaardigheden.  

Het laatste verslag van CHARTER over bestaande kwaliteitsnormen en certificeringsregelingen geeft een overzicht van het Europese landschap voor normen en certificeringsregelingen ter ondersteuning van de wederzijdse erkenning en bevordering van certificeringen, ook voor niet-academische trajecten. Het houdt ook rekening met de resultaten over dit onderwerp van andere vroegere en lopende Erasmus+-projecten.  

Dr. Anna Mignosa (ESHCC) en Marleen Hofland-Mol (promovenda bij ESHCC) vertegenwoordigen beiden de Erasmus Universiteit Rotterdam in het Europese onderzoeksconsortium CHARTER.

Onderzoeker
Onderzoeker
Kübra Karatas

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen