ESHCC reikt Societal Engagement Awards 2025 uit tijdens Spring Lunch

Tijdens de jaarlijkse ESHCC Spring Lunch op maandag 13 mei zijn de Societal Engagement Awards 2025 uitgereikt. De prijs is bedoeld om medewerkers te belonen die op inspirerende wijze laten zien hoe hun werk een brug kan slaan naar de samenleving. Uit zes genomineerden werden drie winnaars gekozen, die elk op hun eigen manier impact maken buiten de muren van de universiteit. De uitreiking werd verzorgd door juryvoorzitter Jacco van Sterkenburg en voormalig winnares Lise Zurné.

Over de award

De Societal Engagement Award is een erkenning voor medewerkers van de Erasmus School of History, Culture and Communication die actief bijdragen aan maatschappelijke impact. Dit kan variëren van samenwerking met maatschappelijke organisaties tot publieke communicatie of onderwijsprojecten met een sterk maatschappelijke component. 

De winnaars van 2025

Iwona Gusc – Feministische geschiedenis tot leven gebracht

Dr. Iwona Gusc (Geschiedenis) won de award voor haar project The Shaping of a Feminist Rotterdam, een educatief oral history-project waarin masterstudenten in gesprek gingen met vrouwen die sinds de jaren zeventig actief waren in de feministische beweging in Rotterdam. Studenten maakten korte documentaires op basis van interviews met deze vrouwen, die tijdens een bijzondere vertoning werden teruggekoppeld aan de betrokkenen en hun families. Het project bracht niet alleen onderbelichte stadsgeschiedenis onder de aandacht, maar bevorderde ook intergenerationele dialoog over emancipatie en gendergelijkheid.

Simone Driessen – Fandom, media en desinformatie toegankelijk gemaakt

Dr. Simone Driessen (Media & Communicatie) werd bekroond voor haar indrukwekkende inzet op het gebied van publieke communicatie over fandom, complottheorieën, desinformatie en cancel culture. Door middel van podcasts, media interviews, publieke lezingen en workshops weet zij complexe media- en identiteitsvraagstukken toegankelijk te maken voor een breed publiek. Met haar werk draagt zij bij aan mediawijsheid en publieke reflectie over hoe digitale gemeenschappen maatschappelijke denkbeelden beïnvloeden. Haar aanpak toont hoe academische expertise effectief kan worden ingezet in maatschappelijke discussies.

Nadia Mentzel & Alessia Gebauer – Vertrouwen in de journalistiek

Met hun podcast Vol Vertrouwen de Nieuwe Wereld In ontvingen Nadia Mentzel en Alessia Gebauer (Media & Communicatie) de award voor hun bijdrage aan het publieke debat over vertrouwen in de journalistiek. De podcast, ontwikkeld in samenwerking met het JIM-cluster en de Vereniging van Onderzoeksjournalisten, bracht journalisten en academici samen in gesprek over hoe vertrouwen tussen media en publiek kan worden versterkt. Het project draagt bij aan een beter begrip van de uitdagingen binnen de journalistiek en stimuleert samenwerking tussen de academische wereld en het journalistieke veld.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen