Het eerste onderwijsprogramma van Leiden-Delft-Erasmus Port CityFutures nu beschikbaar

Wetenschappers van ESHCC hebben het afgelopen jaar actief deelgenomen aan het Leiden-Delft-Erasmus PortCityFutures onderzoeksprogramma. Het team is uitgegroeid tot een bloeiende en multidisciplinaire gemeenschap, samengebracht door een gedeelde interesse in het begrijpen en bieden van innovatieve oplossingen voor de wereldwijde uitdagingen van havensteden. Een van de doelstellingen is om de kennis van het team toegankelijk en bruikbaar te maken in verschillende vormen, variërend van blogposts en academische artikelen tot een serie korte films.

Het eerste gezamenlijke onderwijsprogramma, de gratis open online cursus (MOOC) ‘(Re)Imagining Port Cities: Understanding Space, Society and Culture’ is nu beschikbaar op het EdX platform.

(Re)Imagining Port Cities: Understanding Space, Society and Culture
Havenstedelijke regio’s bevinden zich in de voorhoede van veel urgente hedendaagse vraagstukken, zoals migratie, klimaatverandering en digitalisering. Om deze uitdagingen aan te pakken en duurzame oplossingen te ontwikkelen, zijn niet alleen technische ingrepen nodig, maar moeten ook de huidige ruimtelijke en sociaal-culturele paradigma’s worden heroverwogen en opnieuw worden ontworpen.

In dit programma analyseren we voorbeelden vanuit een multidisciplinair, cross-cultureel perspectief. Je ontwikkelt de vaardigheden om de uitdagingen waar havensteden nu en in de toekomst voor staan te identificeren en aan te pakken.

Dit programma wordt gegeven door experts uit het PortCityFutures-team, waaronder Hilde Sennema (Department of History) en Amanda Brandellero (Department of Arts and Culture Studies).

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen