Leeskabinet-lezing door Chris de Stoop over zijn nieuwste boek 'Wanneer het water breekt'.

Wanneer het water breekt is een universeel, aangrijpend verhaal over de diepe breuk die migratie is, inzoomend op één boot, één groep, één familie. Een verhaal van opoffering, bedrog, strijd, angst, liefde en heimwee, op een persoonlijke manier verteld door Chris de Stoop, die de familie al jaren volgt en met tientallen reisgenoten sprak. Dat heeft hem de gelegenheid geboden een soms realistisch hard maar tegelijk hoopvol verhaal op te tekenen dat niemand onberoerd kan laten.

Het is het indrukwekkende relaas van een groep mensen die in 1981 Vietnam ontvlucht en langdurig ronddobberde op zee: een kleine gemeenschap van met elkaar verknoopte levens, bijeengebracht op een beslissend moment van hun bestaan. Niet iedereen heeft het overleefd. Sommigen verloren de grip op hun leven. Anderen werden dokter, ingenieur, bankier of ondernemer; niemand lijkt echter te ontkomen aan de gevolgen van het afgesneden zijn van de geboortegrond.

In zijn lezing zal De Stoop behalve over Wanneer het Water breekt ook over zijn lovend ontvangen Dit is Mijn Hof (2015) komen te spreken. De in dat boek beschreven teloorgang van het boerenleven belooft een interessante parallel op te leveren met de door omstandigheden verdreven Vietnamezen in zijn jongste boek.

Chris de Stoop (1958) studeerde vanaf 1976 Germaanse filologie en communicatiewetenschappen aan de universiteit Leuven. In 1982 ging hij als reporter aan de slag bij Knack magazine. Hij debuteerde in 1992 met Ze zijn zo lief meneer, een boek over de internationale vrouwenhandel dat grote beroering veroorzaakte in België. Zijn werk werd bekroond met meerdere prijzen. Voor Dit is mijn hof (2015) ontving hij in 2016 de eerste Confituur Boekhandelsprijs en de Zeeuwse Boekenprijs

Meer informatie

Lezing woensdag 14 november 20.00-21.15 uur , inloop vanaf 19.30 uur.

Aanmelden gewenst via: leeskabinet@eur.nl of bel 010 408 1195

Locatie: KINO 4 Rotterdam, Gouvernestraat 129 - 133, 3014 PM

De auteur signeert en boekhandel v/h Van Gennep verzorgt de boekverkoop.