TRESCA onderdeel #EUvsDisinfo campagne tegen misleidende COVID-19 informatie

De Europese Commissie wil helpen bij de bestrijding van het coronavirus door "het tegengaan van misleidende informatie en het ontkrachten van mythes". Deze maand is TRESCA, samen met zeven andere door de EU gefinancierde projecten, onderdeel van de #EUvsDisinfo campagne in de strijd tegen misleidende COVID-19 informatie.

TRESCA wordt in deze campagne uitgelicht voor de inzet voor innovatieve communicatie tussen onderzoekers, journalisten en beleidsmakers en de analyse van digitale praktijken om verkeerde informatie tegen te gaan.

A group photo of TRESCA members

TRESCA richt zich op betrouwbare en aansprekende wetenschapscommunicatie in een tijdperk van nepnieuws en misleidende informatie. Het primaire doel van TRESCA is te begrijpen hoe wetenschapscommunicatie kan bijdragen aan het herstel van het vertrouwen in de sociale en geesteswetenschappen. Op de lange termijn wil TRESCA het vertrouwen in de wetenschap versterken door middel van innovatie op het gebied van wetenschapscommunicatie. Het project wordt gecoördineerd door Erasmus Universiteit Rotterdam.

Meer informatie over TRESCA is te vinden: www.trescaproject.eu.