Vernieuwde versie van de MOOC over serious gaming gelanceerd

Een vernieuwde versie van de Massive Open Online Course (MOOC) over serious gaming is nu beschikbaar op het Coursera platform. De cursus is ontwikkeld in 2016 en is de tweede MOOC die door de Erasmus Universiteit werd gelanceerd.

Meer dan 117.000 mensen bezochten de cursus in de afgelopen jaren, waarvan 18.000 zich inschreven als cursisten. De MOOC kreeg een beoordeling van 4.5 (uit 5). Toch werkten bepaalde elementen beter dan andere. Het vernieuwingsproject stelde de auteurs Mijke Slot en Jeroen Jansz (beiden ESHCC) in staat de inhoud van de cursus kritisch te beoordelen en te actualiseren met nieuwe cases en recente inzichten.

De didactische elementen van de MOOC werden geƫvalueerd door CLI-projectleider Rachel Ligtvoet en haar Risbo-collega Marit Nieuwenhuys, met als resultaat een betere flow in de leerervaring, een betere match tussen verwachtingen van cursisten en inhoud en assessments waarbij cursisten niet meer afhankelijk zijn van anderen, zoals in het voormalige peer review-model.

De investering van de ontwerpers en de studiomedewerkers heeft geresulteerd in een vernieuwde versie waarin de recente toevoegingen naadloos samengaan met de onderdelen uit de oorspronkelijke versie die behouden zijn gebleven.