Yosha Wijngaarden finalist voor Boekman Dissertatieprijs

Logo van de Boekmanstichting
Boekmanstichting

Dr. Yosha Wijngaarden promoveerde bij de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) en werd genomineerd voor de Boekman Dissertatieprijs. Al eerder werd bekend dat Yosha's dissertatie door was naar de tweede selectieronde. Nu maakt ze deel uit van de 3 finalisten! 

De prijs is een initiatief van de Boekmanstichting en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) die iedere drie jaar wordt uitgereikt aan het beste Nederlandse promotieonderzoek over kunst, cultuur en maatschappij.

Portrait picture of Yosha van Wijngaarden

De dissertatie van Yosha Wijngaarden is getiteld ‘Spaces of co-working : situating innovation in the creative industries’. De creatieve en culturele industrie bloeit. Kranten en beleidsrapporten op regionaal, nationaal en internationaal niveau fêteren de rijkdom die de culturele en creatieve sector moet opleveren. Terwijl de westerse economieën sinds het begin van de jaren 2000 periodes van achteruitgang hebben gekend, vertoonden de meeste cijfers over de culturele en creatieve economie een aanhoudende groei. Dit proefschrift richt zich in het bijzonder op de complexe wijzen waarop creatieve werknemers zich bezighouden met culturele productie, het ‘spel leren spelen’, hun kapitaal verzamelen en gebruiken, en de praktische vaardigheden en kennis die ze nodig hebben om potentieel innovatieve output te ontwikkelen.

De Boekman Dissertatieprijs omvat een geldbedrag van 10.000,00 euro en is bedoeld onderzoeksresultaten onder een breed publiek te verspreiden. De winnaar zal op 30 juni 2022 bekend worden gemaakt.

Onderzoeker
Meer informatie

 

Lees meer over de nominaties op de website van Boekmanstichting.

Gerelateerde content
Twee onderzoekers die gepromoveerd zijn bij ESHCC zijn met hun dissertatie genomineerd voor de tweede selectieronde van de Boekman Dissertatieprijs.
Logo van de Boekmanstichting

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen