Werk aan je carrière

Two people shaking hands

Loopbaanoriëntatie

Waar ben ik goed in? Wat zoek ik in mijn carrière? Welke branche past het beste bij mij? Waarschijnlijk klinken deze vragen je bekend in de oren.

Tijdens je studie vinden er op de Erasmus Universiteit verschillende loopbaanoriëntatie- en wervingsevenementen plaats om je te helpen meer over jezelf te weten te komen en inzicht te geven in de carrièremogelijkheden die er zijn. Het biedt je de kans te netwerken met professionals uit het veld. 
 
Zo organiseert studievereniging ACE de ACE Carrière Dagen, zijn de Erasmus Recruitment Days toegankelijk voor alle Erasmus studenten en biedt de EUR Career Services het hele jaar door meerdere workshops en activiteiten aan voor zowel Nederlandse als internationale studenten.  
 
Wist je dat je zelfs na je afstuderen nog een afspraak met een loopbaanadviseur kan maken om je interesses en kwaliteiten verder te ontdekken? Zij helpen je graag tot 1 jaar na afstuderen met al je vragen over je voorbereiding op de arbeidsmarkt! Of je kunt deelnemen aan een van hun workshops om je strategie en vaardigheden voor het zoeken naar werk te verbeteren

Internationale afgestudeerden in Nederland

Als je als net afgestudeerd bent, een niet EEA/EU nationaliteit hebt en overweegt om een carrière in Nederland te starten, zijn er verschillende zaken om te overwegen.  

De Nuffic-portal Career in Holland is een goed startpunt. Het helpt je met alles wat je moet weten om een ​​baan in Nederland te vinden en te krijgen, van informatie over de Nederlandse bedrijfscultuur en wervingsprincipes tot meer praktische zaken zoals salaris en belastingen. 

Ook zijn er verschillende vacaturesites die zich richten op internationals in de buurt, zoals Up!Rotterdam en Work In Rotterdam The Hague

Oriëntatiejaar 

Als je een niet-EU/EEA nationaliteit hebt en na afronding van je studie in Nederland wilt blijven, kun je een oriëntatiejaar (ook wel zoekjaar)-vergunning aanvragen. Het zoekjaar geeft je vrije toegang tot de Nederlandse arbeidsmarkt, door werkgevers voordelen te bieden zoals het niet hoeven aanvragen van een tewerkstellingsvergunning (TWV) voor je, en het niet hoeven voldoen aan het salariscriterium. Binnen drie jaar na afronding van je opleiding – bachelor, master of PhD – kun je je aanmelden voor het oriëntatiejaar. Lees hier meer over deze optie (in het Engels). 

Academische carrière 

Als je een wetenschappelijke carrière ambieert, lees je op de volgende pagina ervaringen van research master alumni die een promotietraject zijn gestart, tips & tricks van huidige promovendi, en een lijst met handige websites die je kunnen helpen bij een academische carrière. Lees meer over een wetenschappelijke carrière (in het Engels). 

Tips & advice

Handige links

Lees meer over handige websites in het Engels

A few student studying on a table.

LinkedIn tips

Lees meer over LinkedIn tips in het Engels

LinkedIn logo

Tips voor CV en motivatiebrief

Lees meer over deze tips in het Engels

EUR student behind laptop in Food Plaza

Tips voor CV en motivatiebrief

Lees meer over deze tips in het Engels

EUR student behind laptop in Food Plaza

EUR Loopbaanadvies

Image of campus Woudestein

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen