Welkom nieuwe studenten

Nuttige informatie voor het begin van je studie
ESHCC students walking over campus

Een warm welkom bij ESHCC!

Bedankt voor je aanmelding voor een van onze opleidingen en welkom bij de Erasmus School of History, Culture, and Communication! We zijn erg blij je te mogen verwelkomen op onze faculteit en kunnen niet wachten om je persoonlijk te ontmoeten. Op deze website vind je praktische informatie die handig is om te weten voordat je aan je studie bij onze faculteit begint. Hierin staat belangrijke informatie over je introductieweek, neem dus rustig de tijd om dit allemaal goed door te lezen.

Hieronder vind je eerst praktische informatie die voor jou relevant kan zijn, zoals informatie over je rooster en je boeken. Daaronder staan drie knoppen waarmee je op de afdelingspagina van je opleiding komt met aanvullende praktische informatie. Daarna leggen we uit wat je kan verwachten voor de introductieweek. Heb je nog vragen? Bekijk dan de contactgegevens onderaan de pagina.

Allereerst: studentenhuisvesting in Nederland wordt niet door de universiteit voor je geregeld; het is je eigen verantwoordelijkheid. Dit betekent helaas dat je mogelijk niet direct een plek kunt vinden (in de regio die je graag zou willen). Met enkele woonplatforms hebben we afspraken gemaakt, maar de huisvesting is zeer beperkt. We raden je ten zeerste aan om zo snel mogelijk op zoek te gaan om zo stress en teleurstelling te voorkomen. Een overzicht van de mogelijkheden vind je op de huisvestingswebsite van de EUR.

Je start met je lessen in de eerste week van september. Voor de volledige jaarkalender en je persoonlijke timetable (inclusief tentamendata) kun je terecht op de roosterwebsite (deze link als hyperlink: https://timetables.eur.nl/schedule). Via de ‘help’-knop op deze pagina kun je een handleiding vinden over hoe de website werkt. Controleer je rooster goed, en minimaal één week voor de start van het collegejaar.

Houd er rekening mee dat de roosters pas kort voor de start van het collegejaar beschikbaar zullen zijn. Het kan dus zijn dat je nu nog niets ziet als je je rooster bekijkt.

Met je ERNA-account van de EUR kan je inloggen op je persoonlijke portaal op MyEUR. We verwachten dat je dit portaal minimaal twee keer per week bezoekt om op de hoogte te blijven van studie gerelateerde informatie. We raden je aan om deze pagina als startpagina van je browser te gebruiken.

De verplichte literatuur is te vinden in de online Onderwijscatalogus. Gebruik de cursuscode van de cursus die je wilt opzoeken en plak deze in de zoekbalk.

Internationale Faculteitsvereniging ACE is de Faculteitsvereniging van de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC). De belangrijkste doelen zijn het organiseren van sociale, loopbaan- en studie gerelateerde activiteiten voor de ESHCC-studenten, het verbreden van het perspectief van de studenten en ervoor zorgen dat ze zich thuis voelen binnen onze faculteit. Lees er hier meer over.

Als onderdeel van de start van je studententijd hier, organiseert de faculteit een introductieweek voor nieuwe studenten van alle opleidingen. Dit zal bestaan uit een plenaire introductie van het studieprogramma, een campustour, sociale evenementen en kennismaking met de medewerkers en systemen van ESHCC. Ook zullen bachelor studenten deelnemen aan aparte activiteiten die door de mentoren worden georganiseerd.

Freshers Experience Day 2024 (alleen voor bachelorstudenten)

Op woensdag 28 augustus 2024, tijdens de officiële ESHCC introductieweek, krijgen bachelorstudenten de kans om de jaarlijkse Freshers Experience Day bij te wonen! Tijdens deze dag werk je samen in een team om punten te behalen door het voltooien van verschillende activiteiten. Deze activiteiten bestaan uit licht-fysieke spelletjes zoals volleybal of touwtrekken, maar ook sociale teambuildingactiviteiten en puzzelspellen. Het is de perfecte kans om je medestudenten te leren kennen en je eerste vriendschappen op te bouwen! Elk team bestaat uitsluitend uit studenten van dezelfde opleiding. Door de Freshers Experience Day bij te wonen, heb je dus een voorsprong in het leren kennen van je medeklasgenoten. Na de activiteiten is er een grote finalespel, gevolgd door een diner en een feest.


Al met al is dit iets wat je niet wilt missen! Uit ervaring weten we dat dit de dag is waarop je herinneringen zult maken die een leven lang meegaan. Vorig jaar was de Freshers Experience Day snel uitverkocht, dus zorg dat je op tijd je kaartjes haalt! Tickets kosten slechts € 19,95 en zijn inclusief: toegang tot alle activiteiten en het slotfeest, vier drankbonnen voor alcohol en frisdrank en diner. Koop nu je ticket, want we hebben maar een beperkt aantal beschikbare plekken! Zodra wij de maximale capaciteit hebben bereikt, sluiten wij de inschrijvingen af.

Praktische informatie 
Datum en tijd: 28 Augustus 14:00-23:00 
Locatie: R.S.V. Antibarbari (gelegen naast de Woudestein campus) 

Koop je ticket hier

Contact

Voor praktische en administratieve vragen over je opleiding:

NaamOpleidingE-mailTelefoonKamer
Yara de KwaastenietIBCoMibcomstudents@eshcc.eur.nlAfspraak op verzoek via e-mailM8-34
Mirjam KnegtmansBachelor and (pre)master Arts and Culture Studiesacsstudents@eshcc.eur.nlAfspraak op verzoek via e-mailM7-21
Leontine HulzinkBachelor and (pre)master Historyhistorystudents@eshcc.eur.nlAfspraak op verzoek via e-mailM6-35
Simona ŠimkutėGLOCAL, RASL, SCMA, MAGMaglocal@eshcc.eur.nl, rasl@eshcc.eur.nl, researchmaster@eshcc.eur.nl, magma@eshcc.eur.nlAfspraak op verzoek via e-mailM8-36
Vera Dullemond(Pre)master Media Studiesmediastudies@eshcc.eur.nlAfspraak op verzoek via e-mailM8-34

Voor specifieke vragen en adviezen over het studieprogramma, studieplanning, persoonlijke omstandigheden, studeren met een functiebeperking etc. kun je contact opnemen met de studieadviseur:

NaamOpleidingE-mailTelefoon
Eveline StokerIBCoMstudentadvisor.ibcom@eshcc.eur.nlAfspraak op verzoek via e-mail
Marielle van LeeuwenBachelor Arts and Culture Studiesstudentadvisor.acs@eshcc.eur.nlAfspraak op verzoek via e-mail
Mark te BraakeBachelor Historystudentadvisor.his@eshcc.eur.nlAfspraak op verzoek via e-mail
Ruben van GaalenAlle ESHCC (pre)mastersstudentadvisor.master@eshcc.eur.nlAfspraak op verzoek via e-mail

Voor vragen over je studentenervaring zoals evenementen, workshops, introductieweek, Bootcamp en de mentorprogramma's kun je contact opnemen met de ESHCC Student Experience Officer:

NaamOpleidingE-mailTelefoonKamer
Nathaniël PapilajaAlle opleidingenstudentexperience@eshcc.eur.nlAfspraak op verzoek via e-mailM7-44

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen