Are you OK out there?

EUR geeft om jou en jouw welzijn. Niet alleen als student, maar ook als persoon! Erasmus Universiteit Rotterdam is trots op de diversiteit van haar studenten en wil elke student ondersteunen en uitdagen om talenten en persoonlijke groei volledig te ontwikkelen. 

EUR heeft het welzijnsprogramma Are you OK out there? gelanceerd. Aan de hand van een divers aanbod van online en offline activiteiten, reikt dit programma EUR studenten manieren aan om welzijn te behouden en te verbeteren: van omgaan met gevoelens van eenzaamheid en stress tot het verbeteren van motivatie om te studeren. Je kunt deelnemen aan het studententeam, een empathisch luisterend oor vinden via de hulplijn en deelnemen aan een groot aanbod van sociale activiteiten. Er zit voor iedereen wel wat bij.

The Living Room

Lees er alles over

Online coaching via Siggie

Siggie biedt gratis online coaching voor EUR-studenten. Ervaren coaches (psychologen) begeleiden de studenten persoonlijk bij thema’s zoals stress, eenzaamheid, angst, en meer. Indien verdere hulp nodig is verwijzen zij ook door. Siggie is onderdeel van een externe organisatie (Mentaal Beter) die niet gekoppeld is aan de universiteit. Het is een veilige en anonieme plek voor hulp aan studenten.

Student Wellbeing Week

Van 1 t/m 6 november vond de EUR Student Wellbeing Week plaats en deze week stond volledig in het teken van studentenwelzijn. Het programma bestond uit o.a. webinars, een uniek hybride theateroptreden en online coaching. De webinars en alle informatie over online coaching kun je terugvinden op My eur.

Boost jouw welzijn

Vind informatie, activiteiten, evidence-based oefeningen en tips over verschillende aspecten van welzijn. Je kunt ook links vinden naar onze studentenpsychologen.

Studenten hulplijn

Wil je chatten met ervaren medestudenten voor advies, je verhaal kwijt, doorverwezen worden naar goede bronnen van professionele ondersteuning of wil je gewoon een luisterend oor? De peer supporters zijn er voor jou!

Studenten Living Room 

De Studenten Living Room is een informele huiskamer waar je in contact kunt komen met andere studenten, kunt ontspannen of kunt deelnemen aan een ruim aanbod van (welzijnsgerelateerde) activiteiten!

Studententeam

EUR is bezig met het ontwikkelen van een welzijn app die studenten helpt om te gaan met uitdagingen van het studentenleven. We hebben jou nodig om een product te creëren dat aansluit bij jouw behoeften en wensen! Help ons door het testen van de app en door het geven van feedback.