Stanley van Aken

Ik heb nog altijd profijt van de analytische denkwijze die mij tijdens de studie is aangeleerd.
Stanley van Aken
Alumnus Geschiedenis, 2016
  • Opleidingen: Geschiedenis (BA); Geschiedenis (MA); Educatieve Master Geesteswetenschappen (MA)
  • Afgestudeerd in: 2016
  • Huidige functie: Docent Geschiedenis en Maatschappijleer bij Johan de Witt Scholengroep in Den Haag

“Mijn keuze voor de Master Geschiedenis was vooral een rationele keuze. Voordat ik aan de eerstegraads docentenopleiding van het ICLON (in Leiden kon beginnen, moest ik eerst een vakmaster in mijn bezit hebben. Ik koos voor deze specifieke master, omdat deze inhoudelijk goed aansloot bij mijn bachelor. Ook werd de masteropleiding erg aangeprezen door docenten van mijn bacheloropleiding.”

Analytische denkwijze

“Elf maanden na mijn afstuderen vond ik mijn eerste baan als docent geschiedenis en maatschappijleer bij de Johan de Witt Scholengroep in Den Haag. Ik geef hier les aan leerlingen in de eerste, tweede en derde klas van VMBO Basis, VMBO Kader, MAVO en HAVO. Daarnaast ben ik sinds dit schooljaar mentor van een 2 Kader-klas. Inhoudelijk heb ik veel aan mijn studie gehad: zo heb ik nog altijd profijt van de analytische denkwijze die mij tijdens mijn studie is aangeleerd. Die denkwijze helpt mij om bijvoorbeeld onderwijskundige kwesties doelgericht en efficiënt te benaderen en aan te pakken.”

Volg je hart

“Met mijn functie als docent heb ik eigenlijk het meeste gehad aan de kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan tijdens de educatieve minor. Praktisch gezien had ik beter voorbereid kunnen zijn op mijn eerste baan, zo miste ik bijvoorbeeld relevante stage-ervaring in het onderwijs. Wat ik studenten graag mee zou willen geven is: volg je hart en laat je niet ontmoedigen als je niet direct je droombaan vindt!”