Vind je weg in en rond Rotterdam

Rotterdam biedt een grote hoeveelheid gedeelde vervoersmiddelen aan waarmee je duurzaam door de stad reist. Met initiatieven zoals Donkey Republic en Felyx reis je met de fiets, electrische fiets of scooter van A naar B. De ideale manier om de stad te ontdekken.

Van A naar B in Rotterdam: de opties

De RET verzorgt in en rond Rotterdam met de tram, bus en metro het openbaar vervoer. Je kunt inchecken met je pinpas of een OV-chipkaart. Gepersonaliseerde, anonieme of wegwerpkaarten koop je online of bij RET-kaartautomaten op metrostations. Een kaart kost € 7,50. Om te reizen heb je een positief saldo nodig. Opwaarderen doe je online of via RET-kaartautmaten. Deze vind je op stations en in supermarkten. Een OV-reis plan je via de website www.9292.nl.

Naar Rotterdam met de trein

Rotterdam is perfect verbonden met zowel het nationale als internationale spoorwegnetwerk. Zonder overstappen bereik je gemakkelijk grote steden zoals Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Vanaf Rotterdam CS kun je overal in de stad komen door over te stappen op de bus, metro, tram of RandstadRail. Station Blaak ligt dichterbij de universiteit.

Informatie voor internationale studenten

Met prijzen variërend van € 0,10 tot € 0,30 per minuut concurreren de tarieven met de kosten voor het openbaar vervoer. Een interessant alternatief dus, als je op een duurzame manier naar je werk of studie wilt reizen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een ​​fiets te pakken. Donkey Republic biedt fietsen en e-bikes aan, Uber JUMP beschikt enkel over e-bikes en MoBike biedt fietsen aan. Voor een vast bedrag per maand huur je bij Swapfiets je eigen fiets. Fiets kapot? Swapfiest zet binnen een dag gratis een nieuwe voor je deur.

Fietsenwinkels

Op campus Woudestein vind je een fietswinkel aan de Institutenlaan (Tinbergen Building (H)). Openingstijden: maandag tot vrijdag, 8.00 uur - 17.00 uur. Contact de fietswinkel via e-mailadres campusbikes@czwaan.nl of telefoonnummer (010) 40 88550.

Fietsenmaker

Fiets kapot? In het Erasmus MC bevindt zich een fietsenmaker in de kelder van het He-gebouw, open op maandag-, dinsdag- en woensdagochtend.

Geen zin om te trappen? Geen zorgen, Felyx biedt e-scooters aan die je met een app kunt huren. Je vindt de e-scooters op twee verschillende stands op de campus: altijd een e-scooter in de buurt! Is er geen Felyx beschikbaar? GO Sharing en CHECK bieden goedkopere alternatieven aan.

Het openbaar vervoer is in Rotterdam goed geregeld. Ook zijn parkeervergunningen in de stad schaars en erg duur. We adviseren je daarom je auto niet mee naar Rotterdam te nemen wanneer je hier komt wonen en studeren.

Vervoersmiddelen in Rotterdam

Tram over Erasmusbrug
Hoe verplaats jij je door de stad?
  • Two NS trains at a Dutch train station.
  • Person riding a bicycle on the campus Woudestein near the pond

Hoe verplaats jij je door de stad?

Tram on the Erasmusbrug
1/4 Tram op de Erasmusbrug
Beeldbank RET - R. Utrecht
Two NS trains at a Dutch train station.
2/4 Train
Beeldbank NS
3/4
Person riding a bicycle on the campus Woudestein near the pond
4/4
Tram over Erasmusbrug
Two NS trains at a Dutch train station.
Person riding a bicycle on the campus Woudestein near the pond

Openbaar vervoer in Rotterdam

Neem alvast virtueel een kijkje.

Metro Wilhelminaplein

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen