Wonen in Rotterdam

Euromast Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam is onlosmakelijk verbonden met de stad. Met unieke campussen, verschillende studentenverenigingen en sportieve en culturele activiteiten, maakt de EUR Rotterdam tot een studentenstad. Wil je gaan wonen in Rotterdam? Bekijk onze tips.

Studentenwoning vinden in Rotterdam

Het is vaak lastig en stressvol om een kamer te vinden in Rotterdam, zeker als eerstejaarsstudent. Hier een aantal tips:

  1. Schrijf je alvast in bij een woningcorporatie als StadsWonen of de SSH. StadsWonen Rotterdam heeft elk jaar een zomeractie. Eerstejaarsstudenten krijgen voorrang op een kamer.
  2. Anti-kraak kan een optie zijn. Je bent dan tijdelijk bewoner van een kamer of pand dat leeg staat. Op die manier wordt het gebouw beschermd tegen vernieling. De huurprijzen zijn lager en vaak is er een maand opzegtermijn. Kijk bij Ad Hoc of Villex.
  3. De organisatie Livable koppelt studenten aan vrijwilligersorganisaties. Je kunt bijvoorbeeld goedkoop wonen in een bejaardentehuis in ruil voor een kopje koffie met je bejaarde buren.

Welke Rotterdamse wijk past bij jou?

Wil je dichtbij de universiteit wonen, of maakt wat reistijd jou niet uit? En ga je voor een woning in het stadscentrum, of zoek je liever een rustigere plek? Doe onderzoek naar de verschillende wijken en maak je keuze!

Studentenkamer in 360°

Een kamer op campus of liever een gedeelde studentenwoning?

Hatta building

Woning gevonden? Regel je inschrijving bij de gemeente

Als je in Rotterdam wilt komen wonen dan moet je een aantal zaken regelen bij de gemeente.

Stadswonen huizen

ASK Erasmus

Voor al je vragen over de universiteit, je studie, huisvesting en andere praktische zaken.

Erasmus University Rotterdam Campus

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen