Studio Erasmus

Talkshow
two guests on stage being interviewed at studio erasmus
Date
Wednesday 8 Feb 2023, 20:15 - 21:45
Type
General
Spoken Language
Dutch
Location

Theater Rotterdam, Schouwburg

Meld je aan! Add to calendar
guest on stage being interviewed at studio erasmus
Arie Kers

Studio Erasmus is de talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Op woensdag 8 februari 2023 zijn we er weer met een nieuwe editie! Met op het programma onder meer Rick Bosman over hoe bedrijven zich los kunnen maken van de fossiele industrie.

Disclaimer: this event is Dutch spoken

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Met deze editie op het programma:

  • Kunnen bedrijven loskomen van de fossiele industrie? Rick Bosman schreef er zijn proefschrift over en is een van de initiatiefnemers ABP fossielvrij. Zorgt het doorknippen van banden met de oliemaatschappijen wel voor een schonere wereld?
  • Waarom is iedereen ineens allergisch? – Gluten, lactose, ei, pinda, pollen: steeds meer mensen lijken een allergie te hebben. Maar ís dat ook echt een allergie? En hoe kom je ervan af? Kinderarts en allergoloog Laura Sonneveld legt uit.

  • De Echte Rotterdammer komt van buiten – Paul van de Laar (hoogleraar stadsgeschiedenis) en Peter Scholten (hoogleraar migratie- en diversiteitsbeleid) over hun nieuwe boek. Sinds er in 1270 een dam in de Rotte werd gelegd, kent de stad een constante: Rotterdammers komen overal en nergens vandaan. Dat besef, stellen de auteurs, zou moeten leiden tot een radicaal andere blik op de stad, haar problemen en het (falende) diversiteitsbeleid.

  • Met livemuziek van de Lola Cedès.

Meer namen volgen.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.

More information

Datum: woensdag 8 februari 2023 
Tijd: 20:15-21:45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20:00 uur)
Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg
Moderatie: Geert Maarse
Toegang: gratis

Related links
Meer evenementen van Studium Generale

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes