Lecture by Hester Dibbits on Heritage and Nationalism

Prof.dr. Hester Dibbits
Erfgoed en natie: Het opkomende nationalisme en de erfgoedzorg?

De volgende Tweede Kamerverkiezing vindt plaats op 15 maart 2017. Zullen de verkiezingen leiden tot een fundamentele herpositionering van het erfgoed tussen staat en natie of blijft alles ruwweg bij hetzelfde? Een centrale vraag is daarmee welk ??effect het opkomende nationalisme heeft op de erfgoedzorg. Dit is het onderwerp van deze debatmiddag die de Boekmanstichting organiseert samen met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, in samenwerking met de Reinwardtacademie.

 

Lezing
Prof.dr. Hester C. Dibbits gaat in haar lezing in op het antwoord van erfgoedprofessionals op de toenemende polarisatie in de samenleving. Wat kunnen zij doen nu in de politiek zowel links als rechts steeds nadrukkelijker inzetten op identiteit? Hester Dibbits is lector Cultureel erfgoed en hoofd van de MA Museology aan de Reinwardt Academie, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zij is tevens bijzonder hoogleraar Historische Cultuur en Educatie aan de Erasmus School of History, Culture and Communication van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Debat
Aansluitend vindt er een debat plaats onder leiding van Jos Bazelmans, hoofd van de afdeling Archeologie bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en bijzonder hoogleraar Monumentenzorg aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Panelleden zijn in elk geval Geerte Wachter, projectleider Historische Buitenplaatsen bij de Provincie Utrecht, en Karel Loeff, directeur Erfgoedvereniging Heemschut.

 

Datum: dinsdag 7 maart 2017
Tijd: 15.30 – 19.00 uur
Locatie: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, 3811 MG Amersfoort
Toegang: deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk i.v.m. een beperkt aantal plaatsen

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes