ESHCC’ers aan het woord in podcast over slavernijverleden Rotterdam

Illustratie Nooit bewust opgeslagen door Ez Silva
Illustratie door Ez Silva

Het slavernijverleden is ook een Rotterdams verleden. Daarom hebben OPEN Rotterdam en Erasmus Magazine een vierdelige podcast over het slavernijverleden van de stad gepubliceerd. In deze afleveringen komen, naast andere grote namen, ook Alex van Stipriaan en Gijsbert Oonk (ESHCC) aan het woord.

In iedere aflevering van 'Nooit Bewust Opgeslagen, de podcast over het Rotterdamse slavernijverleden' staat een ander thema centraal: van materieel erfgoed (wat kun je nog zien) tot economie en van migratiestromen tot protest tegen onderdrukking. Het slavernijverleden is verweven met de stad. Rotterdam is niet alleen door de koloniale handel groot geworden, maar het is wel onderdeel geweest van de groei.

'Nooit Bewust Opgeslagen, de podcast over het Rotterdamse slavernijverleden' is gemaakt door Erasmus Magazine-redacteur Tessa Hofland. Zij is een Rotterdamse journalist en historicus. Na een bachelorstudie Journalistiek en een masterstudie Geschiedenis combineert zij nu het beste van deze twee werelden. Het slavernijverleden wordt in Nederland vaak afgeschoven als iets van lang geleden. Met deze productie wil Hofland laten zien dat en hoe geschiedenissen doorwerken in het heden.

Luister de podcast op Spotify.

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes