Studeren

met een functiebeperking

Ervaar je hinder van de COVID-19 maatregelen?

Erasmus Universiteit Rotterdam vindt het belangrijk dat al haar studenten hun talenten optimaal kunnen benutten. Team Studeren met een Functiebeperking (Team SMF) maakt zich hard om deze wens om te zetten in realiteit en is toegewijd om studenten met een functiebeperking te ondersteunen.

Onder studenten met een beperking worden studenten met een lichamelijke handicap of chronische ziekte, met dyslexie of een andere leerstoornis en psychische beperkingen verstaan. 

Studeren met een functiebeperking aan de EUR

Wie zijn Team SMF?
Het Team SMF is onderdeel van het Team Studentbegeleiding en bestaat uit twee Studentdecanen. Samen zetten zij zich in om de studievoorzieningen voor studenten met een functiebeperking zo goed mogelijk in kaart te brengen. Het team houdt zich bezig met voorzieningen die faculteitsoverstijgend zijn, zoals voorleessoftware voor visueel beperkte studenten en de toegankelijkheid van de campus. Om dit te realiseren, zorgen zij ervoor dat er duidelijke afspraken zijn met alle betrokkenen zoals studieadviseurs, examencommissies en Real Estate & Facility services.

Wat kan jij doen? 

Studeer je aan de Erasmus Universiteit (of heb je dit voornemen) en heb je extra voorzieningen nodig? Geef dit dan zo snel mogelijk aan bij jouw studieadviseur. Team SMF denkt graag met je mee, maar we kunnen je pas helpen zodra jij hebt aangegeven welke ondersteuning je nodig hebt. Op de pagina 'Voorzieningen aanvragen' lees je verder hoe deze aanvraag in zijn werk gaat. Als je er niet met jouw studieadviseur uitkomt, kan Team SMF helpen bij het aanvragen en ontwikkelen van extra voorzieningen.

Wat biedt Team SMF nog meer aan?

 • De optie om een individuele afspraak te maken.
 • De mogelijkheid van het krijgen van een peercoach (= een medestudent met wie je contact op kan nemen voor hulp of advies). Heb je interesse? Stuur een e-mail naar smf@eur.nl
 • Team SMF heeft een team SMF ambassadors. Dit zijn studenten met een functiebeperking die andere studenten helpen, ons input geven als er wijzigingen zijn in het beleid en aanwezig zijn bij events om voorlichting te geven aan aankomend studenten (en hun ouders). Heb je interesse om SMF ambassador te worden, stuur een mailtje naar smf@eur.nl
 • Het aanbod van verschillende workshops.
Aangeven dat er rekening met mij gehouden moet worden blijf ik moeilijk vinden.

Team SMF:

 • Mw.  R. (Regina) de Bruijn-Boot MA
  Studentdecaan SMF
  Woudestein: ma, di, do, vrij
   

 • Mw.  M. (Marlijn) Wagenaar MSc
  Studentdecaan SMF
  Woudestein: ma - do

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen