Het coachen en besturen van voetbal blijft een witte aangelegenheid

Van Sterkenburg op TV-zender ESPN over racisme in voetbal

Afgelopen weekend gaf voetbalzender ESPN aandacht aan racisme in het voetbal. Ze vroegen Bijzonder Hoogleraar Jacco van Sterkenburg (afdeling Media & Communicatie) te reflecteren op diverse aspecten van het probleem van racisme in het voetbal. In deze video en tekst reflecteert hij op de geringe etnische diversiteit in voetbal coaching en voetbalbesturen.

"De coaches en de bestuurders zijn in Nederland niet divers. De redenen daarvoor lopen uiteen. Een bekend voorbeeld dat wij vaker terug horen van coaches is dat het in het voetbal belangrijk is dat je in het juiste netwerk zit. Die netwerken zijn heel wit. Mensen van een andere etnische achtergrond vinden het lastig om in deze netwerken terecht te komen. Het coachen en besturen van voetbal blijft een witte aangelegenheid."
- Jacco van Sterkenburg voor ESPN

Lees/bekijk het interview met Jacco op ESPN.

Onderzoeker

Prof.dr. Jacco van Sterkenburg

Gerelateerde content

Sport, Migration, Citizenship, ‘Race’ and National Identity: Towards a new research agenda

Expert-meeting georganiseerd door de Erasmus Universiteit, Posthumus Institute, het Sport and Nation netwerk en het Football and Race netwerk.

Jacco van Sterkenburg bij NPO Radio 1 over online racisme in het voetbal

De Britten gaan online racisme voortaan bestraffen met stadionverboden tot wel 10 jaar lang. Prof.dr. Jacco van Sterkenburg hierover te gast bij NPO Radio 1.

Jacco van Sterkenburg benoemd tot bijzonder hoogleraar Ras, Inclusiviteit en Communicatie

Jacco van Sterkenburg is benoemd tot bijzonder hoogleraar bij de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC).

"Politici en voetbalbonden moeten te allen tijde racisme aankaarten – niet alleen als het fout gaat"

Na de EK-finale stond het internet weer vol met racisme. Hoogleraren Gijsbert Oonk en Jacco van Sterkenburg geven hun visie.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen