Onderzoek naar politie-inspanningen op het gebied van kunst- en erfgoedcriminaliteit in Latijns-Amerika

Dr. Naomi Oosterman publiceert artikel in Cahiers Politiestudies over politionele praktijken betreffende kunst- en erfgoedcriminaliteit in Latijns-Amerika.

Dr. Naomi Oosterman (ESHCC, Kunst- en Cultuurstudies) en Dr. Donna Yates (Universiteit Maastricht) hebben hun artikel getiteld "Policing heritage crime in Latin America" gepubliceerd in het themanummer "Kunstcriminaliteit" van het Nederlands/Belgisch tijdschrift Cahier Politiestudies. Hun onderzoek gaat in op de inspanningen van politieorganisaties in twaalf Latijns-Amerikaanse landen en richt zich op rechtshandhaving, wetgeving en beleid met betrekking tot kunst- en erfgoedcriminaliteit.

In Latijns-Amerikaanse landen wordt samengewerkt tussen organisaties om kunst- en erfgoeddelicten op te sporen. Toch, leggen de auteurs uit, liggen de problemen met het adequaat politiewerk bij kunst- en erfgoeddelicten in het gebrek aan het aantal toegewijde specialisten binnen de politie en overheidsinstanties. Het gebrek aan economische middelen en specialisten is eerder vastgesteld op locaties buiten Latijns-Amerika. Met hun eigen onderzoek onderstrepen Oosterman en Yates verder dat deze kwestie een primaire zwakte blijft in de lokale, regionale en wereldwijde inspanningen om erfgoedmisdrijven te handhaven.

Onderzoeker
Meer informatie

Op donderdag 25 januari 2024 organiseert uitgeverij Gompel&Svacina een live webinar gewijd aan het handhaven van kunstcriminaliteit. 

Het evenement vindt online plaats van 13:30 – 16:15 en kost €74,95. De prijs is inclusief een gedrukte versie van het themanummer over kunstcriminaliteit en politie.

Schrijf je hier in voor het evenement: https://cahierspolitiestudies.eu/evenementen1/kunstcriminaliteit-25-jan-2024

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen