Stijn Horck

Met sommige vrienden uit Kopenhagen heb ik nog contact!

Stijn Horck

Alumnus BMG, Gezondheidswetenschappen

Studeren in Denemarken: een leerzame ervaring

Studeren in het buitenland leek mij altijd al een hele leuke ervaring. Toen ik in mijn tweede jaar van de BMG bachelor zat, nam ik de beslissing om op uitwisseling te gaan. Het leek mij leuk om ook in het buitenland op mijzelf te gaan wonen. Uiteindelijk viel mijn keuze op de prachtige stad Kopenhagen in Denemarken. Mijn avontuur aan de Copenhagen Business School (CBS) stond op het punt om te beginnen! Al snel merkte ik de enorme diversiteit in groep. Er zaten ontzettend veel nationaliteiten bij elkaar, dat maakte de groep gezellig en divers. In totaal heb ik drie vakken gevolgd aan de universiteit, met in totaal de waarde van 30 ECTS. Hiernaast heb ik een Deense cursus gevolgd, iets wat ik zeker een ieder zou willen aanraden!

"Een Deense cursus heb ik naast de vakken kunnen volgen."

Ik stroomde in het eerste semester binnen. Een aantal interessante vakken heb ik mogen volgen: The Economics of Health Care Innovation, Introductory Course in Innovation in Health Care en The Organization of Health Care Innovation. Voor het ene vak was er een schrijfopdracht en voor een ander vak was er een mondeling van tien minuten. Ik zou mijn periode in Kopenhagen omschrijven als een periode met praktijk voorbeelden en studiestof wat gericht is op innovatie. Uiteindelijk vond ik dat er een goede balans was tussen alle studieonderdelen. Het verkrijgen van een woonruimte aan het begin van mijn periode in Denemarken kostte mij wel wat moeite. Gelukkig kon ik een appartement via kennissen regelen, waar ik heel erg blij mee was!

"Met sommige vrienden uit Kopenhagen heb ik nog contact!"

Naast de studiegerelateerde activiteiten in Denemarken sprak de Deense cultuur mij heel erg aan. De stad Kopenhagen is zeer authentiek vormgegeven. In rustige studieperiodes heb ik veel kunnen reizen. Zo ben ik zelfs naar Sint-Peterszburg in Rusland geweest met een cruise. Bovendien ben ik twee keer naar Noorwegen geweest. Tijdens een studieweek had ik twee lessen van 4,5 uur. Voor deze bijeenkomsten moest ik best veel lezen, maar na een goede voorbereiding had je genoeg tijd om andere activiteiten te ondernemen. Sommige artikelen had ik al gelezen in mijn eerdere studiejaren. Kortom, de periode in Denemarken heeft mij zowel op theoretisch als cultureel vlak verrijkt! Ik zou een ieder willen adviseren om de mogelijkheden te bestuderen om te studeren in het buitenland.

Meer informatie over de Copenhagen Business School (CBS) in Denemarken kun je hier vinden.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen