De Rijkdom van Betekenis | Masterclass

Masterclass De Waarde van Rijkdom | Erasmus Universiteit Rotterdam

Hoe creëren we een bloeiende toekomst? Een maatschappij waarin de mens en medemenselijkheid centraal staat. Hoe kunnen we de menselijke factor omarmen en streven naar harmonieuze groei, zowel in je persoonlijke als professionele leven? Van bewustwording dat verandering en een betere toekomst mogelijk is mogelijk is, tot actie. Zet jij de eerste stap? Schrijf je in voor het 2-daagse programma ‘De Rijkdom van Betekenis’.

Deze 2-daagse masterclass zal je perspectief verbreden voor een meer holistische kijk op succes en welzijn. Leer hoe jij vanuit jouw professionele rol kan bijdragen aan groei en maatschappelijke impact door een medemenselijke aanpak. Van Materiële Rijkdom naar Menselijke Waarden: een reis naar duurzaam ondernemen en het vergroten van rijkdom in je leven. De sessies van Harry Hummels en Jaap Fris op dag 1 belichten de verschuiving van traditionele zakelijke benaderingen naar meer ethische en mensgerichte praktijken, zowel op bedrijfsniveau als op persoonlijk niveau. Op de tweede dag is het thema Duurzame Economie en Welzijn; een nieuwe visie op groei en welvaart. Michel scholte en Paul Schenderling bieden inzichten in het herdefiniëren van economische prijsvorming en het nastreven van een alternatieve benadering van welvaart en groei De nadruk ligt op het welzijn van mensen én het behoud van de planeet.

Harry Hummels over Anders Groeien tijdens de Masterclass De Waarde van Rijkdom

Anders Groeien – Harry Hummels
Prof. dr. Harry Hummels is een autoriteit op het gebied van verantwoord ondernemen, agape, en maatschappelijk ondernemerschap. Hij benadrukt de noodzaak voor bedrijven om anders te groeien, waarbij medemenselijkheid centraal staat. De sessie biedt praktische handvatten voor duurzaam en maatschappelijk ondernemen, met het doel positieve groei te bevorderen.

Jaap Fris is spreker bij De Betekenis van Rijkdom

Rijkdom geven aan je leven – Jaap Fris
Jaap Fris neemt je mee op zijn persoonlijke reis van marketeer naar regeneratieve boer. Ontdek waarom hij koos voor een leven in harmonie met de natuur, ondanks financiële onzekerheden. Met interactieve oefeningen deelt Jaap zijn visie op het vergroten van rijkdom in je leven, niet alleen financieel maar ook persoonlijk en in harmonie met de wereld om je heen.

Michel Scholten over True Pricing in de Masterclass De Waarde van Rijkdom

True Pricing - Michel Scholte
Michel Scholte onthult het geheim achter het berekenen van de echte prijs van producten en laat zien hoe True Pricing de spelregels van de economie verandert. Als Minister van de Nieuwe Economie en medeoprichter van True Price en Impact Institute deelt hij inzichten over impactmeting, duurzaamheid, en klimaat. 

Paul Schenderling is spreker bij Executive Program De Betekenis van Rijkdom

Leven na de groei – Paul Schenderling
Een toekomstbeeld van Nederland in 2040, waarin economische groei niet langer de hoogste prioriteit heeft maar waar welvaart behouden blijft, mensen gelukkiger zijn door minder stress en meer vrije tijd. Met wetenschappelijk onderbouwde en realistische verbetervoorstellen zien we hoe een gelukkiger Nederland dat binnen de draagkracht van de aarde leeft mogelijk is.

 

De belangrijkse informatie van deze Masterclass op een rij

  • Het programma bestaat uit 2 dagen, op 30 en 31 mei 2024, inclusief overnachting. De eerste dag sluiten we af met een inspirerende kampvuursessie
  • Er is voldoende ruimte voor reflectie, inspiratie en netwerken.
  • De kosten voor deze 2-daagse zijn € 1950,-. Voor dit bedrag krijg je onder meer een unieke locatie met boeiende sprekers, een heerlijk diner en overnachting
  • Tevens ontvang je voor deelname aan dit programma 6 FFP PE- punten voor Praktijktoepassing en 6 FFP PE- punten voor Kennis & Actualiteiten
  • Na afloop van het programma ontvang je een certificaat van deelname

Positieve Groei: medemenselijkheid als Sleutel tot Succes! Hoe kun je in deze tijd als bedrijf anders groeien? Wat leveren medemenselijke ondernemingen op? Wat betekent dit voor rijkdom? 

Het tijdperk van uitsluitend voor eigen gewin ondernemen is voorbij. Voor bedrijven zijn de bloei, belangen en het welzijn van anderen nu van cruciaal belang. In een wereld waar puur economisch gerichte bedrijven het moeilijk hebben, is een nieuwe vorm van groei essentieel. Bedrijven moeten anders groeien, en dat is precies wat zowel zijzelf als hun stakeholders en medewerkers verlangen. Maar hoe pak je dat aan?

Prof. Dr. Harry Hummels neemt je tijdens deze sessie mee in de kansen en mogelijkheden van een medemenselijke aanpak van duurzaam en maatschappelijk ondernemen. Hierover schreef hij ook het boek ‘Anders groeien’, samen met Erik Hilgers.

Harry Hummels is hoogleraar Ethiek, Organisaties en Samenleving aan Maastricht University. Hij heeft bijna twintig jaar ervaring in senior managementposities in de financiële sector, inclusief ING Bank en SNS REAAL. Hij deelt zijn inzichten, biedt waardevolle perspectieven en geeft je praktische handvatten om zélf met medemenselijk ondernemen aan de slag te gaan.

Hoe breng jij meer rijkdom in je leven? De houding en durf van Jaap Fris is de perfecte inspiratie als je je op je toekomst bezint en je leven wellicht een andere richting wil geven.

In 2022 nam Jaap de gedurfde stap van marketeer naar regeneratieve boer. Op Erve Kiekebos, een gemeenschapsboerderij waar lokale bewoners mede-eigenaren zijn, cultiveert Jaap samen met zijn compagnon en betrokkenen gezonde groenten en fruit. Ze volgen een regeneratief agro-ecologisch systeem, waarbij ze in harmonie met de natuur boeren. Een boerderij waar mensen, dieren en planten in harmonie samen zijn, voor de korte en lange termijn.

Wat dreef hem om te kiezen voor dit nieuwe leven, met een lager inkomen en financiële onzekerheid? Jaap reflecteerde op vragen als: In wat voor wereld wil ik leven? Wat is ervoor nodig? Wat ben ik bereid te doen om die wereld te bereiken? Hij formuleerde wat voor hem kwaliteit van leven betekent, inclusief financiële onafhankelijkheid.

Ontdek een inspirerend verhaal over het vergroten van rijkdom in je leven. Met interactieve oefeningen leer je hoe je niet alleen persoonlijke welvaart, maar ook vervulling vindt in werk en als individu. Laat rijkdom bloeien voor jezelf, de natuur en de mensen om je heen.

Wat is de ‘echte prijs’? Wat gebeurt er als we die inzichtelijk maken voor consument en leverancier? Hoe kan hiermee worden bijgedragen aan een economie die waarde creëert voor iedereen?

Als een product voor een echte prijs wordt verkocht, wordt er geen schade toegebracht aan mens en natuur: het is volledig duurzaam. Ontdek hoe Michel Scholte met True Price de spelregels van de economie verandert. Tijdens deze sessie onthult Michel het geheim achter het berekenen van de ware prijs van producten en hoe dit de weg effent naar een ethischere en duurzamere wereld.

Michel Scholte werd in januari 2021 gekozen tot Minister van de Nieuwe Economie. Als directeur en medeoprichter van True Price en Impact Institute inspireert hij met zijn visie op impactmeting, impactwaardering. Hij is een veelgevraagde keynote-spreker, ondernemer en auteur van vele True Price-rapporten. Michel is expert op het gebied van leiderschap, ondernemerschap, duurzaamheid en klimaat.  Leer hoe inzichtelijke prijsvorming kan bijdragen aan een ethischere en duurzamere wereld!

Is er leven na de groei? Kun je je een Nederland voorstellen zonder de focus op economische groei? Stel je voor: een Nederland dat binnen de draagkracht van de aarde leeft. Een land waarin economische groei niet meer voorop staat, terwijl de welvaart van verreweg de meeste Nederlanders intact blijft. Een land waarin mensen gelukkiger worden, omdat ze minder stress en meer vrije tijd hebben. 

Paul Schenderling laat je tijdens zijn lezing zien hoe dit haalbaar en betaalbaar is, en dat zelfs binnen een kort tijdsbestek. Met boeiende verhalen neemt hij je mee naar het Nederland van 2040, waar talloze concrete verbetervoorstellen de revue passeren voor sectoren als economie, sociale zekerheid, landbouw, zorg en mobiliteit. Zijn benadering is wetenschappelijk onderbouwd, gedreven door waarden, sociaal en toch realistisch.

Paul Schenderling is econoom, schrijver en spreker. Hij adviseert, schrijft en spreekt over sociale en ecologische vraagstukken vanuit een economische invalshoek. Zijn doel is een gelukkiger Nederland dat binnen de draagkracht van de aarde leeft. 

Als oprichter van Postgroei Nederland, een denktank met experts uit diverse politieke partijen, en auteur van 'Er is leven na de groei', is hij een pionier op het gebied van selectieve groei en postgroei. Zijn werk wordt regelmatig belicht in kranten, tijdschriften, podcasts, radio en tv, waardoor zijn visie steeds meer aanhangers vindt.

Deze tweedaagse Masterclass wordt georganiseerd door het Executive Program ‘De Betekenis van Rijkdom’ van de Erasmus Universiteit, onder leiding van Programmadirecteur Natasja Naron en Programmacoördinator Kim van den Anker.

Voor deelname aan de Tweedaagse Masterclass 'De Rijkdom van Betekenis' ontvang je 6 PE-punten voor Praktijktoepassing en 6 PE-punten voor Kennis & Actualiteiten. 

Kim van den Anker

Program Coordinator

E-mailadres
esaa-bvr@ese.eur.nl
Telefoonnummer
010 - 408 13 28
Adres
Burgemeester Oudlaan 50 | Van der Goot Building - Afdeling M5
3062 PA
Rotterdam

Meer lezen over Rijkdom? Check onderstaande blogs!

De kunst van het geven

Executive Program De Betekenis van Rijkdom neemt je mee in de kunst van het geven!

Wat economen van theologen kunnen leren over rijkdom

Potje met muntgeld waar een plantje uit groeit

Verhelderen of beïnvloeden?

In Executive Program De Betekenis van Rijkdom nemen we je mee in de verschillen tussen verhelderen en beïnvloeden

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen