Leonie Ruhe

Ik vind de strategie en de zakelijke kant van media heel interessant.

Master Media Studies, programma Media & Cultuur (2010)

Functie: International E-commerce Program Manager bij Sanoma Media

‘Ik ben begonnen met het Masterprogramma Media Studies na mijn Bachelor Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Ik heb tijdens die studie een stage gelopen bij een strategisch adviesbureau en toen merkte ik dat ik de strategie en de zakelijke kant van media eigenlijk heel interessant vond. Ik wilde nog verder studeren en zocht een Master die aansloot bij die interesse specifiek voor de media, niet iets als bedrijfskunde.

Mijn eerste baan vond ik gewoon door te solliciteren op een vacature bij Sanoma Media. Op dit moment ben ik International E-commerce Program Manager. Het internationale aspect spreekt me aan en E-commerce is een heel interessant gebied. Ik vind het ook leuk om me meer te focussen op één specialisme binnen de mediasector. Ik zet nu op internationaal niveau projecten op en breng mensen bij elkaar, het gaat echt om internationale samenwerking.

Mijn belangrijkste advies aan huidige studenten is dat ze ervoor zorgen dat zij tijdens hun studie al relevante werkervaring op doen, zodat zij voor werkgevers interessant zijn. Ik weet zeker dat ik mijn baan niet had gekregen als ik niet al tijdens mijn Bachelor bij het strategisch adviesbureau was gaan werken. Met alleen een studie op je CV is het zo lastig, dat zie ik nu ook bij anderen om mij heen.’

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes