Nancy Maassen

Ik heb uiteindelijk gekozen voor Economie & Bedrijfseconomie, omdat dit een bredere studie is met uiteenlopende vakken zoals Accounting, Finance, Fiscaal en Marketing.
Nancy Maassen
Student Economie en Bedrijfseconomie

Ik ben blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen, maar ik vond het niet gemakkelijk om die keuze te maken! Nadat ik had besloten dat ik iets met economie wilde studeren, bezocht ik veel open dagen en daarna hield ik twee opleidingen over: Economie & Bedrijfseconomie en Bedrijfskunde.

Ik heb uiteindelijk gekozen voor Economie & Bedrijfseconomie, omdat dit een bredere studie is met uiteenlopende vakken zoals Accounting, Finance, Fiscaal en Marketing. Hierdoor krijg je wel een idee wat je echt leuk vindt en waar je je uiteindelijk in gaat ‘specialiseren’. Zelf vond ik Marketing echt heel leuk. Hierbij moest ik bijvoorbeeld een project doen over hoe Sony de nieuwe Playstation moet lanceren. Geloof me, er komt meer bij kijken dan dat je gedacht had! Zo krijg je wel meer interesse in al deze processen vind ik en ga je er anders tegenaan kijken.

Mijn tip: oriënteer je goed. De Erasmus School of Economics organiseert veel activiteiten zoals open dagen en proefstuderen. Door deze evenementen te bezoeken krijg je een goed beeld van de inhoud van de studie en wat je er mee kan na het behalen van je diploma.