Suzanne Eijgenraam

Tijdens mijn studie werkte ik al bij een huis-aan-huisblad om ervaring op te doen.

Master Media Studies, programma Media & Journalistiek (2004)

Functie: Eigenaar Suzanne Eijgenraam Journalistieke Producties

‘Ik ben op de Erasmus Universiteit begonnen met Maatschappijgeschiedenis. Het leek me voor mijn eigen verdieping beter om zoiets te doen in plaats van bijvoorbeeld een hbo-opleiding journalistiek, waarbij je vooral praktijkgericht leert schrijven.

Toen de BA/MA structuur ingevoerd werd heb ik na mijn Bachelor Geschiedenis de overstap gemaakt naar het Masterprogramma Media & Journalistiek omdat ik graag de journalistiek in wilde. Ik heb nooit spijt gehad van mijn overstap. Het vinden van een baan in de journalistiek is wel moeilijk, maar ik werkte tijdens mijn studie al bij een huis-aan-huisblad om werkervaring op te doen. Het klinkt misschien een beetje suf, maar daar kun je heel veel leren.

Ik heb voor verschillende dagbladen in loondienst gewerkt, maar op een gegeven moment dacht ik: waarom ga ik niet freelancen? Mijn werk is zeer divers: de ene dag praat ik met de burgemeester of doe ik verslag van een groot evenement, maar afgelopen week heb ik bijvoorbeeld een artikel geschreven over een negenjarig meisje dat Nederlands kampioen wielrennen is geworden. Mijn hart ligt bij de regionale journalistiek en ik werk dan ook veel voor het AD/Rotterdams Dagblad. Mijn belangrijkste tip voor huidige studenten is: doe relevante werkervaring op tijdens je studie! Loop stage en zorg zo dat er al iets op je CV staat voordat je afstudeert.’

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes